Taller de Cinema amb Javier Rebollo a l’EACC

Posted on gener 17, 2012 
Filed Under cinema, formació

Sempre ens trobem en determinats moments del curs i en funció de diverses circunstàncies que ens costa més actualitzar. I som conscients que el format bloc difícilment tolera aquesta dilació. Així que vos demanem una mica de paciència i esperem tornar a la nostra regularitat. Idees i projectes no en falten però passen necessàriament perquè siguen compatibles amb altres obligacions. De fet, quant que ens agradaria aprofitar -sempre ho diguem- les ofertes formatives tan increïbles que en l’àmbit del cinema proposa l’EACC. Com és el cas ara, del Taller de Cinema amb Javier Rebollo.

Per a Javier Rebollo no hi ha diferència entre filmar i viure, entre viure i amar. Considera que no es pot filmar allò que no s’estima, o és molt difícil. Per a ell, com per a la majoria dels directors que admira, de Renoir a Ozu, d’Otar Iosselani a Joâo César Monteiro, d’Aki Kaurismaki a Buster Keaton, de Nicholas Ray a Charlie Bowers, per anomenar cineastes que són bons bevedors com ell, el cinema és una prolongació de la vida. Al llarg del taller, Reboll (re)pensarà amb els assistents les pel·lícules que li han ensenyat l’ofici de viure la vida i l’ofici de filmar les seues. Pel·lícules narratives i no narratives, curtes i llargues, independents i dependents, velles i noves, habitant-les des del misteri de la seua forma i materialitat i no com a excusa didàctica. Aprofitant la seua última pel·lícula en marxa, El muerto y ser feliz, [el vídeo pertany al seu making off] en fase de postproducció, compartirà el seu «mig fer», amb els seus dubtes i processos; perquè, a vegades, l’inacabat, l’esbós, és més bell i útil que la perfecta obra acabada que, com deia Valery, té una mica de fracàs.

El taller s’impartirà del 27 de febrer al 2 de març en horari de 16.00 h. a 20.00 h. de dilluns a divendres. El preu de la matrícula, 30€, és més que accesible com per, si tens la possibilitat d’anar-hi, ni pensar-se-ho!

Comentaris

One Response to “Taller de Cinema amb Javier Rebollo a l’EACC”

  1. quiksilver on novembre 30th, 2015 1:56 pm

    But a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding style and design .

Leave a Reply