De la 1ª Trobada audiovisual de joves

Posted on desembre 24, 2011 
Filed Under alumnat, educació, formació, video

Aquesta és la idea: aprendre als marges, de manera ben intensa i pràctica, sense necessitat de notes, de les rigideses del currículum, amb guiatge i horitzontalitat respectuosa, construint de manera col·laborativa el nostre saber. Som conscients que resulta impossible sustentar la totalitat de la pràctica educativa sobre aquesta premisa. Però almenys per part nostra no volem deixar de generar situacions que ens permitisquen reiventar-nos com a docents i gaudir de noves maneres d’entendre l’educació.

El passat 15 de desembre tingué lloc la 1a Trobada audiovisual de joves organitzada per Joves d’Acció Cultural del País Valencià a l’Octubre · Centre de Cultura Contemporània de València. Ben poc abans un grup d’alumnes de 4t d’eso d’escolagavina havia simulat en format audiovisual un programa televisiu per abordar el treball sobre registres lingüístics a l’àrea de llengua. Coneixedors de l’esdeveniment i de la disposició i implicació de l’alumnat, vàrem decidir passar a l’acció sobre terreny real. I el resultat només està concebut per ser compartit, pel món. Ens ho mirem i continuem aprenent sobre il·luminació, planificació, llengua, ritme, edició, com tractar les persones, treball en equip, presa de decisions…

Gràcies a tots els què ho heu fet possible, per nosaltres és la millor manera de tancar el trimestre.

Comentaris

5 Responses to “De la 1ª Trobada audiovisual de joves”

 1. Paco Raga on desembre 24th, 2011 4:14 am

  Enhorabona per un treball tan acurat, gustós i professional. Clara Albero està que se n’ix. Si tot va com toca, comptarem amb ella i alguna altra gent tan vàlida com ella per a l’EACN d’hivern. Xé, açò és un luxe!
  BON NADAL A TOTS/TOTES

 2. Mar Sauret on desembre 30th, 2011 9:38 am

  Bufff!!!!
  Fantàstic. Això promet, els nostres joves en acció. Per favor que no paren, els necessitem. I 400 colps amunt, però ben amunt, eh!
  Ara crec que fa falta donar-li projecció, que arribe a tots els instituts per a motivar i com a exemple de feina ben feta. Jo… és que m’emocione, és lícit, no?
  Bones festes

 3. admin on desembre 31st, 2011 8:00 pm

  Mar; moltíssimes gràcies per les teues paraules tot i que hem tardat una mica en aprovar el comentari. De vegdaes m’agrada pensar que 400 colps és una xicoteta revolució silenciosa, així que no et preocupes, arribarà!

  Una abraçada ben forta i bon any!

 4. Manifest EOI: 10 idees per aprendre en obert : 400 colps on gener 10th, 2012 11:30 am

  [...] trimestre passat i el 2011 amb el reportatge sobre la 1ª Trobada audiovisual de joves. A l’apunt al qual el presentàvem, intentàvem explicar de manera ben sintètica el plantejament que [...]

Leave a Reply