eGlia

Posted on gener 25, 2012 
Filed Under altres, educació

Ja fa un temps que vos volíem presentar aquest interessantísim projecte en el qual, el nostre company José Abellan ha pres part en el procés de creació. Tal i com la presenta ell mateix, eGlia és una plataforma que té com a objectiu principal instrumentalitzar i visibilitzar informació dispersa: és una radiografia d’informació complexa i dinàmica, conjunt d’objectes en el que @jfreire anomena ecosistemes d’aprenentatge. De aquesta manera, la plataforma eGlia és generada a partir de diversos usuaris mitjançant vídeos connectats, propis o no, generant un discurs no lineal amb la particularitat que cadascú d’aquestos vídeos pot incorporar dades adjuntes: enllaços a altres vídeos o pàgines externes. La xarxa de vídeos emergents és una xarxa líquida en si mateix, és a dir, una xarxa flexible i dinàmica on poder realitzar noves connexions no establertes prèviament sense el perill de caure en la dispersió. eGlia es construeix a partir d’uns nodes principals amb la possibilitat d’adjuntar informació a cada node, connectats entre si i als que se’ls ot afegir informació posteriorment. Aquesta informació pot ser des d’un nou vídeo contestant a un node principal fins un comentari en text o un conjunt de tweets amb un # hashtag compartit. L’usuari bàsic d’eGlia crea el seu propi recorregut d’aprenentatge i personalitza el nivell de profunditat que decidisca vertir a la plataforma. Aquest usuari pot complexitzar la seua interactivitat amb eGlia i formar part de la xarxa al tenir la possibilitat de generar contingut nou sobre els nodes principals, ja siga en vídeo, en text o en imatge.

eGlia és una abreviació d’electrònic i cèl·lula glia, terme que deriva del grec bizantí γλία, i significa “lliga”, “unió”. eGlia, projecte que va ser finalista als III Premis Internacionals d’Innovació Audiovisual de RTVE.es en la categoria d’educació, és aprendre ensenyant innovació audiovisual. I una mostra més de les grans possibilitats creatives que ens ofereix la xarxa i que bé poden tenir una aplicació pràctica en el treball d’aula: presentació de materials, treballs de generació d’arxius…

http://www.eglia.net/

Comentaris

Leave a Reply