Aquí TV3

Posted on desembre 12, 2011 
Filed Under educació, televisió

Doncs obrim la setmana amb noves bones sobre més educació mediàtica. I és que TVC ampliant el seu compromís de servei públic també amb l’educació, va posar en marxa el passat 9 de desembre, la web www.tv3.cat/aquitv3, per apropar al públic en general, principalment als més joves, el món de la televisió i els elements que la fan possible. Amb un objectiu pedagògic i d’entreteniment, el site proposa un passeig per tots els racons de la televisió per conèixer com s’emet, amb quin llenguatge es treballen els diferents gèneres o com es produeixen els programes, entre altres coses.

Aquí TV3 té per objectiu aportar múltiples recursos per aprofundir en l’educació tant dels joves com de la societat en general en l’àmbit dels mitjans, i ofereix una guia de propostes didàctiques adreçada als educadors per orientar-los en aquesta tasca. La web està pensada perquè els usuaris puguen navegar i aprendre sense necessitat de seguir cap pauta a través de tres grans apartats, on es trobaran maneres diferents d’accedir a la informació, sempre des d’un punt de vista més visual que textual. La secció Què camins fa la televisió proposa un joc per a explicar d’una manera entretinguda com arriba la televisió a les cases i quines tecnologies la fan possible. En la secció Com parla la televisió, dedicat al llenguatge televisiu, es planteja, per exemple, com són els guions d’entreteniment, si tots els gags han de donar riure o quins límits s’han de tenir en compte, amb l’ajuda de vídeos, fotografies i documents de treball, com per exemple guions originals. També s’aborden els gèneres, formats i principals conceptes i eines que s’utilitzen en el dia a dia de l’elaboració d’un informatiu, un programa d’entreteniment, una ficció o un espai de promoció. El tercer apartat, Com es fa un programa, permet endinsar-se en les fases de producció d’un programa, amb fotografies interactives que conviden l’usuari a navegar pel seu interior i descobrir els principals elements de cada escenari. Per fer més efectiu i motivar l’aprenentatge, la web incorpora, a l’apartat Posa’t a prova, jocs i qüestionaris per a revisar tot allò que l’usuari ha trobat per la pàgina. Les opinions dels usuaris també tenen cabuda, en l’espai Digues tu, on es dóna l’oportunitat de participar en els debats sobre algunes temàtiques derivades de la pràctica televisiva.

Com a complement, i açò ens pot interessar especialment, la nova web posa a disposició dels professors una guia didàctica amb observacions d’utilitat per als educadors que, des de l’escola o qualsevol altre àmbit educatiu, vulguen treure el màxim profit dels continguts que s’ofereixen. Bé, una excel·lent notícia que mostra una vegada més que internet és una bona eina per superar la incompetència d’alguns polítics locals doncs temps fa ja que continuem #sensenyal.

http://www.tv3.cat/aquitv3/

Comentaris

One Response to “Aquí TV3”

  1. ssnsdsmp on agost 2nd, 2012 8:50 am

    gowmak

Leave a Reply