Les cooperatives d’ensenyament afectades per impagament

Posted on novembre 21, 2011 
Filed Under educació

Les darreres notícies de hui mateix apunten a una immediata millora de la situació, al temps que no seria la primera vegada que s’incompleix la paraula donada per part de l’administració. Així que hui precisament, toca recordar tal i com publica l’UCEV · Unió de Cooperatives d’Ensenyament Valecianes que:

Les cooperatives d’ensenyament concertades del País Valencià no han cobrat encara el pagament corresponent al tercer trimestre del concert educatiu, la qual cosa significa no haver cobrat des de juny les quantitats degudes per Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació. En el cas d’una vintena de cooperatives de Castelló i València aquesta situació es veu agreujada respecte a la concertada en general perquè, a més de no haver cobrat les despeses de funcionament, tampoc han percebut les quantitats corresponents a les nòmines dels docents. En este cas, el total trimestral es situa al voltant dels 6 milions i mig d’euros, per la qual cosa en aquestos moments el deute se situa ja en més de 8 milions d’euros.

800 docents i més de 15.000 alumnes d’una vintena de cooperatives d’ensenyament estan afectats per esta situació. “Si la situació dels centres concertats és difícil, la de les cooperatives és insofrible ja que a l’impagament de les despeses de funcionament, que inclou els sous i salaris del Personal d’Administració i Serveis, s’afegeix el de les nòmines del 100% del col·lectiu docent”, explica el president d’UCEV, Luís Cervellera. “La situació és insostenible”, continua Cervellera, “en alguns centres ja han deixat de cobrar les persones cooperativistes i deixaran de fer-ho en breu les persones treballadores contractades. Hi ha hagut alguna impossibilitat de pagar dins del termini i la forma la liquidació del IRPF del passat mes d’octubre, ajornaments en pagaments d’assegurances socials, etc., amb el conseqüent increment de despeses que açò suposarà”.

Davant d’aquesta situació, i al no haver sigut rebuts fins ara pel conseller José Císcar, la UCEV Ha dirigit un escrit al secretari autonòmic d’Hisenda i Pressupostos, José Miguel Escrig, en el que li exposa la greu situació generada, i ha sol·licitat sengles entrevistes amb la secretària autonòmica d’Educació, Auxiliadora Hernández, i amb el director general d’Ordenació de Centres Docents, Rafael Carbonell.

L’Assemblea General d’UCEV, amb més d’un centenar de cooperatives associades, es va reunir la setmana passada a València per a tractar entre d’altres aquest tema. No són poques les cooperatives que estan traslladant el seu malestar i la seua angoixa a la direcció d’UCEV per la insuportable situació que estan vivint a causa dels impagaments de Conselleria. Molts centres ja estan informant les famílies. A l’assemblea també es plantejà la possibilitat de coordinar noves iniciatives de manera col·lectiva. La fotografia correspon a la pancarta reivindicativa a l’entrada de l’escola cooperativa Grans i Menuts, de Castelló, un projecte educatiu amb més de 30 anys d’experiència.

http://www.ucev.coop

Comentaris

One Response to “Les cooperatives d’ensenyament afectades per impagament”

  1. rechtsanwalt on febrer 18th, 2012 3:04 am

    Regards!

Leave a Reply