#meitats

Posted on novembre 11, 2011 
Filed Under fotografia

La convergència mediàtica i tecnològica ha trasformat en un no res i quasi sense adonar-nos molts del nostre hàbits de relació, consum i producció audiovisual. Per autors com Henry Jenkins la convergència és un canvi cultural, en animar els consumidors a buscar nova informació i a establir connexions entre continguts mediàtics dispersos. I com assenyala Piscitelli cultura participativa és el terme que engloba aquesta nova forma de coproduir mediacions. La convergència es produeix en els nostres caps i en les nostres interaccions socials. El consum ha esdevingut col·lectiu, els llocs de la producció i el consum s’intercanvien cada vegada més.

L’exempe és evident en la proliferació sense marxa enrere dels smartphones com a dispositiu on convergeixen el propi telèfon, la càmera de fotos i vídeo, el gps, l’accés a internet, les xarxes socials, milers de jocs o tantes altres aplicacions com un puga imaginar. A 400 colps fa relativament poc que ens hem incorporat a l’experimentació amb smartphone i obviament un dels aspectes que més ens ha despertat interés és el nombre de possibilitats que a nivell d’imatge resulten accesibles. Poder experimentar fàcilment amb una gamma més que extensa d’aplicacions amb filtres, efectes i tècniques així com la facilitat per poder compartir les imatges via xarxes socials, ens ubiquen en altre pla i ens animen a idear propostes. Amb aquest esperit, amb molta lleugeresa i sense més pretensions que les de jugar i compartir, llancem aquesta que hem anomenat #meitats. Un cop d’ull, una mirada, un clic, una foto i un hashtag però dues meitats. Meitats ben diferenciades contingudes en la mateixa imatge. En vertical, horitzontal o diagonal, només cal trobar-les i compartir-les. Podeu fer-ho via twitter (#meitats) o enviar-nos-les via mail a 400colps[at]escolagavina[dot]cat. Si la producció s’anima, nosaltres anirem fent selecció i publicant-les via bloc i compte a flickr.

Comentaris

Leave a Reply