Cine-fòrum a Picanya

Posted on octubre 13, 2011 
Filed Under cinema

Anem a lo local, a lo més pròxim i immediat, i continuem amb altra iniciativa que compta amb la cinefília com a motor. Així, un dijous de cada més, al Restaurant-Pizzeria Vairoletto de Picanya un bon nombre de cinèfils es reuneixen per sopar, veure una pel·lícula i entablir un diàleg al voltant d’ella i el cinema mateix. En aquesta ocasió i per reprendre el cicle després de l’estiu, es projectarà “I Hired a Contract Killer” la qual serà presentada pel nostre amic Jaime Monfort.

De la llarga i variada filmografia del finlandès Aki Kaurismäki, potser la pel·lícula més coneguda siga “The Match Factory Girl”. Si en aquesta i en anteriors pel·lícules el món de Kaurismäki es mostra fred i fosc com la seua terra natal, en “I Hired a Contract Killer” no ha entrat encara la llum i la calor, es nomenen, però no es viuen. La història està basada en un relat literari i també, com confessa el mateix director, en el llunyà record del film “Last Holiday”, d’Henry Cass. Un francès, solter i solitari, és a Londres des de fa quinze anys. L’acaben d’acomiadar de la seua ocupació i, mancat de recursos morals, decideix suïcidar-se. Per covardia i imperícia no pot. Contracta un assassí. En la tensa espera, canvia d’idea, però no és possible fer-ho saber a l’assassí, que, alhora que li busca per matar-lo, corre un camí vital invers… De tota manera, el que realment importa és la manera d’explicar la història, tenebrista, com si es dessagnés mentre veu moure els seus personatges, tan aixafats per una impalpable i fatídica negror, que tot just parlen.

Es convenient que telefoneu a Claudio i Marcela per reservar lloc al 961292803 del Restaurante Vairoletto Av. de l´Horta 23 (Picanya).

Comentaris

Leave a Reply