Pantalla Global

Posted on octubre 26, 2011 
Filed Under cinema, exposicions, televisió, video

Tot i que ja havíem publicat un dels seus vídeos promocionals, estàvem esperant a conéixer-lo amb una mica més de detall per poder publicar-ho a 400 colps. Parlem de “Pantalla Global” l’ambiciós i suggerent projecte del CCCB. I allò que més ens ha interessat dins el nostre ordre de prioritats particulars és que dóna molt de joc per treballar a les escoles durant el primer i segon trimestre del curs 2011/12.

Pantalla Global, és més que una exposició convencional ja que presenta en un continu un format virtual i altre presencial i incorpora nous estils de participació i contribució. Així, l’objectiu primordial és explorar el poder de la pantalla en la societat actual. L’exposició presencial tindrà lloc de gener a maig de 2012 al CCCB i pretén fer-nos plenament conscients dels poders de la pantalla (seducció, xoc, informació, vigilància, immediatesa, interactivitat…). Uns poders que, amb els avanços tecnològics, es renoven i creixen fins a guanyar tots els espais de la quotidianitat i de la vida de la ciutat.

La primera fase d’Incubació es va posar en marxa l’1 d’octubre i per la qual s’ha activat una plataforma virtual participativa on es poden enviar vídeos que s’incorporaran a l’exposició presencial. Els vídeos, de dos minuts com a màxim, han de basar-se en les set temàtiques proposades:

Història · Política · Esport · Publicitat · Excés · Vigilància · Joc

L’espai virtual de l’exposició serà una finestra oberta a la participació del públic i que dóna visibilitat a les etapes del treball d’incubació de l’exposició que habitualment resten ocultes. La plataforma des d’on el públic podrà participar directament a l’exposició Pantalla Global, opinant i creant part dels continguts de l’exposició. Des de l’1 d’octubre s’ha activat una plataforma virtual participativa on es poden enviar vídeos que s’incorporaran a l’exposició presencial. Els vídeos, de dos minuts com a màxim, han de basar-se en les set temàtiques esementades en què s’articula aquesta exposició que explora el poder de les pantalles en la societat actual.

Tenint en compte la temàtica de l’exposició, l’espai de participació virtual pot ser especialment interessant per als centres educatius on es treballe la cultura audiovisual, des de l’àrea de plàstica de l’educació primària fins a les assignatures de modalitat del batxillerat artístic, sense oblidar, evidentment, les escoles de cinema, les facultats de comunicació audiovisual, els estudis de postgrau o màsters d’aquesta temàtica, centres educatius postobligatoris on la creació audiovisual esdevé la columna vertebral dels seus currículums. En tots aquests casos, la participació a Pantalla global es pot complementar amb la publicació a www.cccbeducacio.org dels vídeos acompanyats d’una descripció explicativa del context, les premises i objectius educatius amb què han estat realitzats, a la manera de making of. L’organització ofereix doncs dues plataformes complementàries, Pantalla global i CCCBeducació, per donar a conèixer la producció audiovisual que des de fa anys es fa regularment en els centres educatius, en molts casos amb uns resultats prou interessants per tal que siguen coneguts en un context cultural més ampli que els dote d’un sentit suplementari. Algunes publicacions que figuren en l’arxiu de CCCBeducació certifiquen que l’audiovisual es treballa de forma creativa i resultats esplèndids en molts centres educatius. Al llarg del primer trimestre d’aquests curs, mentre es desenvolupa la incubació de Pantalla global, s’aniran destacant aquestes publicacions al web, així com els nous treballs fruits de l’oferta participativa que ara es posa en funcionament.

Animen-nos doncs a col·laborar des dels centres educatius en aquesta iniciativa inèdita i innovadora manera de construir una exposició a partir de l’exploració de nous estils de participació i contribució pública.

http://pantallaglobal.cccb.org/
#PantallaGlobal

Comentaris

5 Responses to “Pantalla Global”

  1. Teresa on octubre 31st, 2011 10:28 pm

    hoola

Leave a Reply