Comença la Filmoteca d’estiu

Posted on juliol 29, 2011 
Filed Under cinema

Avui divendres 29 de juliol arrenca, amb el passe de “L’escriptor”, la programació de la 12a edició de la Filmoteca d’Estiu, les projeccions de cinema a la fresca als jardins del Palau de la Música de València que organitza la Filmoteca Valenciana. Fins el 28 d’agost s’exhibiran 13 pel·lícules en cicles dedicats al cinema actual, al cinema guardonat als Goya i al Neo-noir, el thriller americà modern.

Com a continuació del cicle que la Filmoteca Valenciana ja va dedicar a l’abril i maig al thriller produït als Estats Units des dels anys 60, l’IVAC i l’Aula de Cinema de la Universitat de València col.laboren en el cicle “Neo-noir” per oferir l’oportunitat de revisitar el cinema negre nord-americà de les últimes quatre dècades. D’aquesta manera la Filmoteca d’Estiu pren el relleu a les passades “Nits de cinema al claustre de La Nau” de la UV en les quals s’han projectat títols dels anys 70 i 80 essencials en l’evolució del gènere. Ara s’exhibiran alguns dels films més recents realitzats per grans mestres del cinema negre, com “In the electric mist” de Bertrand Tavernier (l’1 i 2 d’agost), “No country for old man” dels germans Coen (el 5, 6 i 7 d’agost), “Chalenging”, de Clint Eastwood (el 12, 13 i 14 d’agost), “Eastern promises”, de David Cronenberg (el 17 i 18 de agost) i “Shutter Island”, de Martin Scorsese (el 22 i 23 d’agost), i “Pulp Fiction”, de Quentin Tarantino, un dels llargmetratges més representatius del gènere en els 90 (el 26, 27 i 28 d’agost).

El cicle de cinema d’avui en què es recuperen pel.lícules d’actualitat que només s’han estrenat a la ciutat de València en versió doblada, el conformaran tres obres que s’exhibiran en VO subtitulada: “The way back” de Peter Weir ( el 10 i 11 d’agost), “The Ring” de Gore Verbinski (el 19, 20 i 21 d’agost), i “Tokio Blues”, de Tran Anh Hung (el 24 i 25 d’agost). Finalment, es realitzarà l’habitual repàs a les pel·lícules que han obtingut els Premis Goya de l’any en curs en diferents categories. En concret, es projectaran “The ghost writer”, de Roman Polanski (el 29, 30 i 31 de juliol), “Pa negre”, d’Agustí Villaronga (el 3 i 4 d’agost), el documental “Bicicleta, cullera, poma” de Carles Bosch (el 8 i 9 d’agost), i el film xilè “La vida de los peces”, de Matías Bize (el 15 i 16 d’agost).

Totes les projeccions començaran a les 22:30 hores i el preu de les entrades és de 3 euros per sessió encara que hi ha un abonament de 10 sessions per 20 euros.
A gaudir del cinema a la fresca!

Comentaris

2 Responses to “Comença la Filmoteca d’estiu”

  1. Bankrecht on febrer 18th, 2012 1:00 pm

    lqaogusjbohmfubjlp, full throttle fat loss, sMtNcna.

  2. сумки on abril 22nd, 2012 6:24 am

    lengthy and in depth article but full of useful information

Leave a Reply