El cinema en valencià ix a la fresca

Posted on juliol 6, 2011 
Filed Under cinema

Més cinema a la fresca. Ja hem comentat anteriorment que per nosaltres el format idoni no és tan el doblatge de pel·lícules si no la projecció en versió original i la subtitulació en la nostra llengua. Però en temps d’atac a la llengua i la cultura, fa goig veure que inciatives així tenen una magnífica resposta al carrer. L’Associació de Veïns El Palleter (barri de Velluters), l’Associació Cultural La Lluna Roja i el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València s’han posat d’acord per a traure al carrer el cinema d’actualitat, i en valencià. Les pel·lícules es projectaran a la plaça del Pilar del Cap i Casal, cada dimarts de juliol, a partir de les 22:00 h. Es tracta d’una iniciativa adreçada als veïns del barri de Velluters, als membres de la comunitat universitària de la UV, i per extensió al públic en general de la ciutat i a aquells que estiguen de pas per València aquests dies. L’entrada serà lliure, però les places són limitades per la capacitat de l’espai i cadascú ha de portar la seua cadira.

La programació va començar ahir dimarts, 5 de juliol, amb Pa negre, triomfadora dels darrers premis Goya i Gaudí. El dia 12 es passarà La mosquitera, amb Emma Suárez i Eduard Fernández en el repartiment. Coneixeràs l’home dels teus somnis, de Woody Allen, es projectarà el 19 de juliol en versió original anglesa subtitulada en valencià. El 26 de juliol s’exhibirà el polèmic La xarxa social, de David Fincher, basat en la història del fundador de Facebook, Mark Zuckerberg.

http://www.uv.es/

Comentaris

Leave a Reply