València necessita una cançò

Posted on juny 28, 2011 
Filed Under cinema

Davant propostes com aquesta, tan interessants com necessàries, no hem més que contar-les tal i com ens arriba del seus creadors i deixar que rode la mola, que s’obriga aquesta finestra, que còrrega la veu.

“València necessita una cançó” és un documental que s’endinsa en el gran moment que atravessa la música en valencià. Més de 30 músics, periodistes i professionals del gremi analitzen el que coincideixen a denominar com el millor moment del sector de tots els temps. Quantitat, qualitat i diversitat en són les claus. L’objectiu: la normalitat dins d’un país lluny encara de ser-ho. Raimon, Feliu Ventura, Miquel Gil, Vicent Torrent (Al Tall), Xavi Sarrià (Obrint Pas) o Pep Gimeno “Botifarra” són alguns dels noms propis que donen vida a aquesta radiografia de l’actualitat musical valenciana. Després de llargues dècades de silenci, els músics han tornat a desenfundar les seues guitarres. Aquesta vegada no tenen cap intenció de tornar-les a guardar i Borja Pons i Guillem Nicolàs han volgut posar les imatges per testimoniar-ho. La idea, segons conta Pons a l’Informatiu, va sorgir ara fa dos anys, quan ambdós, estudiants de Comunicació Audiovisual, cercaven un projecte de fi de carrera. “era un tema que ens tocava de prop”, remarca, perquè els impulsors del projecte són els dos guitarristes de Desgavell, i que, per tant, pateixen la invisibilitat a què està sotmesa la música en valencià, tot i que “ara mateix, hi ha una producció extensa i de molt bona qualitat”. Ara ja tenim el tràiler i esperem impacients poder veure el documental sencer per comprovar com ells diuen que efectivament alguna cosa es mou al nostre país.

València necessita una cançó
per a recuperar el vell somriure
de quan senyorejava sobre el món
amb una ment desperta, alerta i lliure.

Feliu Ventura.

Comentaris

One Response to “València necessita una cançò”

  1. tadalafil on juliol 30th, 2012 11:19 am

    welche die Medicin und gesammte:), regardeiz mes herbes que ma dame envoie en cest:)

Leave a Reply