The starry night

Posted on març 28, 2011 
Filed Under alumnat, video

Voilà! Doncs per nosaltres és un èxit provocar i convidar a la creativitat de l’alumnat. Alumnat treballant en propostes creatives pel gust d’aprendre, de provar, d’explorar les seues possibilitats expressives. Amb vídeo, amb fotografia, amb altres eines digitals. Aquest és el cas d’Anna Teruel (2n d’eso d’escolagavina) que a partir de veure la pràctica de realització sobre l’enquadrament produida a la darrera edició de l’eacn es va animar a fer la seua pròpia. Per inspiració, per imitació,… tan se val; aprenentatge en estat pur, aquell que neix de la curiositat personal i a més per passar-ho bé. I el resultat, The starry night, ho mostra. Anna ha fet servir The Google Art Project per fer captures de pantalla en cada elecció d’enquadrament. Amb iMovie va editar-les amb títols i música. Competència artística, digital,… l’avaluació? els vostres comentaris hi ajudaran. La nota? amb el procés i el resultat és per estar més que contenta.

“La nit estrelada” (“De sterrennacht”) és una pintura post-impressionista de Vincent van Gogh. El quadre mostra el paisatge exterior des del punt de vista de la finestra de l’habitació del sanatori on estigué el pintor holandés. Des del 1941 està en la col lecció permanent del MoMA · Museu d’Art Modern de Nova York. “Aquest matí he vist el camp des de la meua finestra una bona estona abans de la sortida del sol amb res més que l’estrela del matí, que semblava molt gran.”, va escriure l’artista al seu germà Theo. Arrelat en la imaginació i la memòria, “La nit estrelada” encarna l’expressió interna i subjectiva de la resposta de Van Gogh amb la natura.

Maten les escoles la creativitat? Nosaltres ens hi resistim. La societat de la informació actual necessita joves creatius i motivats, explica Ken Robinson a l’entrevista a Redes la qual podeu veure a la finestra lateral dreta. Enhorabona Anna; volem continuar provocant-vos!

Comentaris

11 Responses to “The starry night”

 1. Paco Raga on març 28th, 2011 9:44 pm

  Ara que esmentes Ken Robinson, no deixa de ser paradoxal que alguns mestres (en sentir-lo parlar en Redes) puguen dir que es desanimen. NO he sentit un discurs tan inspirador com el seu en molt de temps!

 2. Pilar Alfonso on abril 1st, 2011 3:19 pm

  I-
  Hola,Anna. Volia dir-te que he vist la teua pràctica unes quantes
  vegades i que em sembla d’una gran sensibilitat.Més si tenim en compte
  que (segons he entés en la presentació de Jordi) naix per iniciativa
  pròpia, sense cap pressió o obligació escolar.
  (he dividit el meu comentari en dos perquè sencer no em deixa pujar-lo).

 3. Estela Vidal on abril 3rd, 2011 7:12 pm

  Clar que no maten la creativitat les escoles!!!

  Com estudiant de magisteri que sóc, em plau poder observar el teu magnific treball. És evident com si podem obrir-nos camí per trobar el nostre “element”.
  Tu ho estàs fent, ànims i continua amb ell.

  Felicitats Anna!!

 4. Eduquem per ser creatius? : 400 colps on abril 5th, 2011 6:37 am

  [...] de setmana ens hem trobat un el qual Estela Vidal felicita a Anna Teruel pel seu treball amb “The Starry night”. Estela és estudiant de magisteri a la UJI de Castelló i gestiona el blog a cel obert amb les TIC [...]

 5. Enquadraments : 400 colps on juny 7th, 2011 4:05 pm

  [...] de la pràctica d’enquadrament realitzada a la darrera edició de l’eacn posteriorment reapropiada per una alumna de segon d’eso, el que va ser motiu per un apunt del blog A cel obert amb les [...]

 6. The Starry Night (II) : 400 colps on febrer 15th, 2012 12:46 am

  [...] -a la dreta-. Anna, en un intel·ligent exercici d’apropiació i remescla va fer la seua personal lectura de l’obra a partir d’un exercici que sobre l’enquadrament vàrem plantejar en la [...]

 7. franchise ideas on febrer 15th, 2012 2:18 am

  propecia ohne rezept

 8. bicycle clothing on febrer 17th, 2012 5:38 am

  I’m impressed, I must say.

 9. Ecologie, l'exactitude et la vie. on maig 31st, 2012 9:36 am

  C’est bienveillant! Je viens de d�tailler ton recherche � midi ou � minuit c’est propre cool.

 10. Wladimir on maig 31st, 2012 11:46 am

  Recevez bien mon approbation au sujet de ce trait�.

 11. Valentina on maig 31st, 2012 2:31 pm

  Je ne savais pas vraiment cela avant cet instant.

Leave a Reply