Tres mestres de l’animació a la Sala Parpalló

Posted on març 16, 2011 
Filed Under cinema

Ja ens vàrem perdre la presentació del programa en una trobada amb els tres protagonistes del cicle on posaren en comú el seu treball i els conceptes teòrics i pràctics en els quals es sustenten. Així que estaria bé aprofitar, ara que entrem en vacances falleres, per acostar-nos a la Sala Parpalló i veure alguna de les magnífiques sessions programades [ens acaben d'informar via twitter que a falles no hi ha sessions; que es reprenen la setmana següent]. El programa arreplega una selecció de les obres d’estos tres artistes amb la intenció d’oferir una panoràmica del seu treball. D’aquesta manera l’espectador es podrà aproximar a la narrativa diferenciada i personal de cadascú d’ells i assistir a un diàleg entre tres artistes considerats mestres de l’animació.

Raimund Krumme és un poeta de l’espai, un artista amb estil propi. Un geni de la línia subtil i rotunda que crea per mitjà de tinta negra i amb la qual literalment inventa espai. Per mitjà de la seua visió àmplia, suggeridora, canviant i mòbil, fa ús virtuosament de les coordenades i reinventa un nou espai des del qual aborda temes com el ser humà i les relacions de poder i opressió. L’essencial de la forma és transformat en expressió pura en mans d’aquest autor amb esperit llibertari, crític, inconformista i radical.

Gil Alkabetz és un narrador polièdric capaç d’abordar els diferents gèneres amb mestria. Les seues animacions ens proporcionen múltiples possibilitats visuals que van des del màxim contrast i un grafisme rotund, en blanc i negre, a un gran cromatisme capaç de connectar amb tots els públics. El seu sentit narratiu oscil·la entre el drama i la comèdia amb el mateix virtuosisme estilístic. Alkabetz és un observador de la vida i dels detalls mínims que crea una obra experimental i creativa carregada de compromís des de l’humor i la ironia.

Vuk Jevremovic va començar treballant amb el dibuix i la pintura, la influència de les quals recorre tota la seua obra que podria definir-se com «pintura viva». Una obra expressionista plena de precisos i potents signes de grafisme colorista, o de forts traços de carbó. Amb aquestes tècniques ens parla de les seues sensacions i dels seus sentiments, traslladant al llenç de la pantalla una frenètica carrera de moviment i llum.

En definitiva, tres mirades distintes i complementàries a través de les quals podem arribar a valorar la grandesa de la imatge animada.

http://www.salaparpallo.com/ca__ficha_nnmm.html?cnt_id=2854

Comentaris

One Response to “Tres mestres de l’animació a la Sala Parpalló”

  1. rechtsanwalt on febrer 18th, 2012 8:15 pm

    cspxkusjbohmfubjlp, Costa Mesa Car Rental, tZUXsYj.

Leave a Reply