l’enquadrament

Posted on març 7, 2011 
Filed Under alumnat, cinema

Tant la formació cursada com l’exploració de la web ens permeten amb el pas del temps anar incorporant recursos i pràctiques. A les passades Jornades de didàctica de la creació cinematogràfica prenguérem bona nota d’una pràctica com aquesta relativa a l’enquadrament i ens va entusiasmar la idea de poder arrancar la 16ª edició de l’eacn amb un exercici de realització cinematogràfica sense càmera. La pràctica ha estat ideada pel col·lectiu A ba a qu i està explicada al web de recursos per treballar el cinema a l’escola i l’institut www.fentcinema.org. Nosaltres ho férem tan senzill com unes fotocòpies, llapis, paper i la projecció de “Vesprada de diumenge a la illa de La Grande Jatte de Georges Seurat. La creativitat dels alumnes que, com ja hem comentat, acolliren molt bé la proposta, va posar la resta. L’exercici ens va servir per parlar de la posició activa de cadascú d’ells i elles en la tria del pla i de com se significa la dimensió narrativa de cadascuna de les seues eleccions. A partir del pla triat generaren una història breu al voltant d’allò que passava. La lectura posterior de totes les històries lligades a cada pla sigué rica i emocionant. Per a mostra un botó, el text creat per Clàudia Ballesteros que acompanya a la imatge de dalt. El montatge final amb totes les imatges el teniu a la finestra de la dreta de la seqüència de la setmana o a l’enllaç de vimeo.

“L’home acaba de ser despatxat de la feina i li fa por haver de contar-ho a la seua família. Per això va al parc a aclarir-se les idees i pensar de quina manera ho dirà, quines paraules podran semblar menys dures. Observa mentres als homes de la canoa i es planteja si ell es podria dedicar a una cosa així, a fer alguna cosa que li plenara de veritat. Tot seria més fàcil. Es planteja si ells també tindran problemes com els seus o si pel contrari viuran fàcilment tal i com aparenten”.

http://vimeo.com/20676656

Comentaris

10 Responses to “l’enquadrament”

 1. Enquadraments : 400 colps on juny 7th, 2011 4:03 pm

  [...] la Jornada de la UOC-Espiral. I per a exemplificar-la explicàrem entre d’altres el cas de la pràctica d’enquadrament realitzada a la darrera edició de l’eacn posteriorment reapropiada per una alumna de segon [...]

 2. The Starry Night (II) : 400 colps on febrer 15th, 2012 12:48 am

  [...] i remescla va fer la seua personal lectura de l’obra a partir d’un exercici que sobre l’enquadrament vàrem plantejar en la passada edició d’hivern de l’eacn. Termes aquestos que ens [...]

 3. franchise lawyer on febrer 15th, 2012 3:02 am

  hbcqmusjbohmfubjlp, Side effects of hcg weight loss, zUupYXg.

 4. parkave coffee on febrer 19th, 2012 6:12 am

  indian lifestyle

 5. 18ª eacn | el resum : 400 colps on març 12th, 2012 10:58 am

  [...] més experimental. Així reprenguérem l’activitat proposant un exercici sobre l’enquadrament que ja vàrem treballar en l’edició d’hivern anterior. De nou va sorprendre la [...]

 6. tpain on abril 1st, 2012 6:28 pm

  I clicked to tweet it but it did not share. I am trying to reshare it.

 7. Hipolito M. Wiseman on abril 5th, 2012 4:46 am

  Merci pour votre blog il est vraiment génial!!! Bonne continuation pour la suite

 8. Rapid Fat Loss on abril 9th, 2012 5:04 pm

  Lovely site, I must say

 9. fettabsaugen bauch on abril 10th, 2012 9:50 pm

  Eine raue Äußeres gewährt eine bessere Integration hinein das Stoff des weiteren verhindert ein Verrutschen.

 10. deck st louis on juny 19th, 2012 6:37 am

  One of my favorite posts.

Leave a Reply