Per una mirada crítica

Posted on març 17, 2011 
Filed Under educació, video

Ja en el seu moment ajudàrem en la difusió d’una més de les magnífiques inciatives d’AulaMèdia: la proposta Fes un vídeo enmarcada en la campanya Una mirada crítica per a un ciutadania crítica. I teníem pendent mostrar el resultat d’una inciativa que tal i com ens expliquen els companys d’AulaMèia ha tingut una resposta inesperada. La participació dels i les joves en la creació de peces audiovisuals ha superat en escreix la resposta que des de l’organització esperaven. El tema a desenvolupar -en 30 segons com a màxim- ha estat el lema de la campanya “Una mirada crítica, per a una ciutadania crítica”. L’activitat ha ajudat a l’alumnat participant a fer una reflexió sobre el consum dels mitjans de comunicació i el seus continguts. Alguns del temes tractats són: la teleporqueria, els videojocs, el consum de televisió, i lògicament la necessitat d’una mirada crítica a la televisió.

Des d’AulaMèdia volen subratllar que aquesta activitat no s’ha plantejat com un concurs ni com un premi a la producció escolar, sinó com una proposta per la reflexió del consum audiovisual i l’anàlisi crítica dels continguts televisius a partir de la producció i la creació audiovisual. A les darreres Jornades d’Educació en Comunicació “Educar la Mirada” es van lliurar els “REConeixements” als treballs seleccionats els quals recomanem veure i utilitzar en contextos educatius.

http://aulamediatv.wordpress.com/nous-videos/

Comentaris

2 Responses to “Per una mirada crítica”

  1. Paco Raga on març 17th, 2011 8:09 pm

    Una mirada crítica, però al món. A les centrals nuclears que exploten, als dictadors que ningú no els para els peus… Tal vegada amb més gent crítica, més formada en la lectura de continguts, occident seria una altra cosa. Qui sap. De moment, jo que he renovat la meua fe en el futur de la humanitat, apostaré FORT per la mirada crítica!

  2. roulette flash on maig 5th, 2012 11:21 am

    Sweet internet site, super pattern, real clean and utilize genial.

Leave a Reply