I Jornades de didàctica cinematogràfica

Posted on febrer 19, 2011 
Filed Under cinema, formació

La ciutat de València ja no es pot concebre sense un espai com el Centre de Cultura Contemporània Octubre, seu d’Acció Cultural del País Valencià. Ahir, per raon obvies, era epicentre de l’actualitat política més recent i més trist. Sort que l’Octubre continua apostant per la formació, la llengua, la cultura, el territori,… i ens posa a l’abast iniciatives que ens permeten estar en contacte amb la modernitat i l’esperança. Ahir s’iniciaren les I Jornades de didàctica cinematogràfica.

I de nou les xiques de Cinema en Curs, Núria Aidelman i Laia Colell, ens han acostat en la primera sessió de les I Jornades de didàctica cinematogràfica als principis de treball, pedagògics i cinematogràfics de la proposta de transmissió del cinema a l’escola més interessant de tot l’estat. Amb sensibilitat i rigor filen un procés que s’inicia en la presa de consciència de tants aspectes que es posen en joc al filmar un pla, la unitat mínima d’expressió del cinema. El desig com a motor per anar construint les diferenst propostes creatives i expressives des de les senzilles però riques com els minut lumiére, fins d’altres més complexes com el rodatge d’un curtmetratge que no sempre ha de ser la finalitat última quan fem cinema a l’escola. Podem fer cinema sense càmera, però per damunt de tot fer cinema és una actitud.

Com que Laia i Núria també posen l’accent en les enormes possbilitats que genera el cinema entés com a treball en equip, avui passarem a la part pràctica encarant diverses activitats creatives que ens serviran de model de treball. Una vegada més, gràcies a Rosana Pastor que des d’imaTgina ha portant endavant l’excel·lent tasca de coordinació perquè aquesta jornada siga possible.

http://imatgina.wordpress.com/

Comentaris

4 Responses to “I Jornades de didàctica cinematogràfica”

 1. Pilar Alfonso on febrer 20th, 2011 3:38 pm

  Com bé saps, Jordi, m’hauria encantat estar allí amb vosaltres.De fet, ho vaig estar, de pensament, al llarg de tot el dia.De moment, no pot ser… Gràcies per la teua crònica.
  “Fer cinema és una actitud”: m’ho apunto.

 2. admin on febrer 20th, 2011 9:35 pm

  Pilar! M’he enrecordat molt de Paco i tu. Pot ser es fa una segona jornada a l’abril; a veure si puguereu estar. I si no, hem de trobar el moment per veure’ns. Una abraçada ben forta!

 3. 青汁 on abril 3rd, 2012 8:06 pm

  青汁

 4. SPAM Beitrag on maig 29th, 2012 3:20 pm

  SPAM 24h am Tag

Leave a Reply