Fent cinema

Posted on febrer 1, 2011 
Filed Under cinema, educació

Tornem després d’una setmana de desconnexió digital; una setmana on s’han acomplert amb escreix les nostres millors expectatives. Caldria un apunt a banda per tractar de transmetre els guanys pedagògics i humans d’aquestos dies amb l’alumnat de 3r d’eso. Però tornem amb altra excel·lent notícia. Laia Colell responsable junt amb Núria Aidelman del projecte Cinema en curs ens escriu per donar-nos a conéixer la darrera iniciativa que han posat en marxa i que complementa o culmina Cinema en curs. I és que amb Fent cinema donen un meritori pas endavant posant a l’abast de tothom un web de recursos per treballar el cinema a l’escola i l’institut. Un clar exemple de filosofia 2.0, de compartir per enriquir el coneixement i les experiències pedagògiques.

Tal i com expliquen al web, la creació cinematogràfica posa en joc processos molt diversos. Per aprofitar al màxim les seves potències pedagògiques i desenvolupar-los amb el rigor que el cinema requereix s’apunten alguns elements metodològics fonamentals.Les pràctiques i metodologies han estat elaborades principalment a partir de les experiències de Cinema en curs, projecte de tallers de cinema a escoles i instituts públics de Catalunya. Amb el web s’inicien també els tallers Fent cinema.

A més d’alguns principis de treball generals, es recullen els aspectes essencials que cal tenir en compte a l’hora d’encarar els processos de la creació cinematogràfica: filmació, muntatge, fotografia, creació de guió i visionat de pel·lícules o fragments de pel·lícules. Fer cinema vol dir filmar, fotografiar, muntar. Però també vol dir mirar, escoltar, imaginar, pensar, escriure, relacionar-se, compartir. Fer cinema pot ser inventar una història mirant un quadre amb atenció, observar la llum o fotografiar els colors de l’entorn proper.

Les propostes són adients per ser desenvolupades en tots els nivells educatius. Hi ha pràctiques que poden realitzar-se en una o dues sessions i d’altres que impliquen processos llargs. Totes poden dur-se a terme amb el material audiovisual de què habitualment disposen les escoles i els instituts. A fer cinema!

http://www.fentcinema.org/

Comentaris

6 Responses to “Fent cinema”

 1. lizard repellent products on març 16th, 2012 7:10 am

  Sweet internet site, super pattern, rattling clean and utilize friendly.

 2. 青汁 on abril 3rd, 2012 12:53 pm

  青汁

 3. Luigi Fulk on abril 5th, 2012 8:59 am

  Merci pour votre blog il est vraiment génial!!! Bonne continuation pour la suite

 4. Gevey on abril 11th, 2012 2:02 pm

  Not so bad. Fascinating points right here

 5. Megavideo on abril 12th, 2012 4:02 am

  defuse squeegee chico develop cuento tubb gotell tien rocky

 6. Against the New World Order and the Illuminati on abril 29th, 2012 9:08 am

  Gorgeous essay, obtained the satisfaction of reading

Leave a Reply