Secció Inquieta: “Tu, jo i… ells!”

Posted on novembre 12, 2010 
Filed Under Secció Inquieta

A l’edició de 2009 obtingueren el premi de la Secció Inquieta categoria Batxillerat i el reconeixement del públic amb el premi atorgat per aquest. Però a 400 colps els tenim especial afecte per la implicació i la col·laboració d’alguns alumnes de l’IES Doctor Faustí Barberà de les quals ens han fet partíceps. De fet, també en aquesta ocasió són els propis alumnes, comandats magníficament, com no, per la seua professora Pilar Alfonso, els que realitzen la presentació del seu curtmetratge “Tu, jo i… ells!”.


En realitat, cadascú viu la participació en la realització d’un curt a la seua manera. Tot seguit us presentem com vam viure aquesta experiència alguns dels alumnes que van participar en l’escriptura, interpretació, gravació i edició del curt amb què, enguany, participem en el Festival Inquiet.

Sandra Denia (actriu, guió i edició) / Gema Sierra (guió, càmara i edició)
En començar el curs, la professora de LLengua i Imatge ens va anunciar que com a treball de curs havíem de fer un curtmetratge. Que veuríem i analitzaríem pel·lícules, que estudiaríem directors importants… però el que ens va cridar l’atenció fou la realització del curt. Estàvem impacients per començar, ja que havíem vist curts d’altres anys. Nosaltres volíem fer el millor. Teníem moltes idees al cap i no sabíem com començar. Des del primer dia, la professora ens havia comentat la possibilitat de començar com Godard a “Tout va bien”, perquè era un principi “universal”. I així ho férem. Després tota la classe posàrem les nostres idees en un full en blanc, cadascú va desenvolupar la seua idea, i vam triar aquella que més ens va agradar. Primer havíem pensat en el maltractament escolar, però com l’any passat anàrem a les projeccions del Festival Inquiet i vam veure que tots els curts eren tristos, pensàrem que ja era hora de fer-ne un una mica divertit, o, almenys, un on el prota no acabara mort!! Finalment vam decidir que volíem contar una història d’amor. Ens vam passar una classe sencera parlant de les nostres experiències amoroses ( el nostre curt es basa en “fets reals”). Va ser molt divertit! Concretades les idees, calia fer el més important : UN BON GUIÓ. No érem especialistes i mai havíem fet res paregut, però pensem que ens ha quedat molt xulo.

La gravació va ser més senzilla, gràcies als espectaculars actors que van participar, com el nostre professor d’educació física i l’encarregada de la cafeteria de l’institut, sense oblidar les dues stars internacionals: Manu Deep i Sandra Jolie.
El muntatge, en canvi, va ser molt difícil. Ens faltaven alguns plans, d’altres estaven mal gravats i, en alguns, el so estava distorsionat. Un altre problema fou la selecció de músiques perquè volíem posar músiques que ens agradaven però que, realment, no pegaven ni amb cola… Dies i dies pensant i provant… fins que tot va quedar de cine! (és un dir).

Manuel Garcia, o siga: Manu Deep (actor)
Quan unes companyes em preguntaren si la meua barba volia participar en un curt fent el paper de Manu Deep, no ho vaig dubtar: hi vaig acceptar de seguida. Potser, si m’hagueren dit aleshores tots els plans que havíem de gravar, les hores que hauríem de dedicar-hi o que hauria de disfressar-me d’aquella manera, no haguera acceptat tan ràpidament. I, potser, m’hauria equivocat. No, no, n’estic segur: m’hauria equivocat perquè no hauria descobert les sensacions davant d’una càmera (com imposa!), ni els problemes amb la llum o amb l’espai; les dificultats del muntatge o l’experiència de treballar i conèixer un meravellós grup de persones. El món es transforma en un altre món amb el silenci i la paraula “acció!”.

Celia Castellanos (guió i càmara)
Hem realitzat aquesta història amb empatia i il·lusió, en sessions de gravació que han significat un gaudi quasi indescriptible donada la il·lusió per fer realitat aquest humil projecte, que havíem anat desenrotllant classe a classe, mentre augmentava el nostre (si més no, el meu) amor pel cinema. Ha sigut una gran experiència en què hem aprés a treballar en grup, a exposar les nostres idees i a debatre sobre elles d’una forma constructiva. És tot un plaer per a mi saber que hi ha gent disposada a veure el nostre curt.

Comentaris

10 Responses to “Secció Inquieta: “Tu, jo i… ells!””

 1. josep arbiol on novembre 12th, 2010 7:29 pm

  Com sempre, un treball coherent, compromés i de qualitat. Enhorabona per la tasca i sort

 2. andriy on novembre 14th, 2010 12:21 pm

  poses coses cutres

 3. ariadna ferriz on novembre 14th, 2010 12:39 pm

  com sempre,un trevall coherent,compromes i de qualitat.Enhorabona per la tasca i sort

 4. Pilar Alfonso on novembre 14th, 2010 7:22 pm

  Josep, no puc deixar passar l’ocasió de saludar-te i agrair-te tan amables (i immerescudes) paraules.Una abraçada d’aquesta admiradora gens anònima. Sempre ens quedarà el valencià (?)!!

 5. irene Palacios on novembre 15th, 2010 6:46 pm

  Enhorabona pel treball, m’ha agradat bastant el curt.

 6. Josep Arbiol on novembre 15th, 2010 10:17 pm

  We allways have our language! Una abraçada Pilar

 7. Alex Castillo on novembre 15th, 2010 11:51 pm

  el corto es bueno, especialmente hay unas partes de el que me han interesado mucho, enorabuena me ah gustado y brillante actuación de los personajes.

 8. David Almenar on novembre 16th, 2010 4:38 pm

  És nota que el curt està treballat. Hi ha un poc de comèdia. Molta sort per a les persones que han fet aquest curt i donar la meua felicitació.

 9. Nerea García on novembre 16th, 2010 8:08 pm

  Ahir vam vore el curt a classe,i em va agradar prou,pense que es molt original.Enhorabona i sort per a tots els participant.

 10. Kapitalanlagerecht on febrer 18th, 2012 3:03 am

  unfulfilling life.

Leave a Reply