Secció Inquieta: “El somni de la mort”

Posted on novembre 15, 2010 
Filed Under Secció Inquieta

Comencem la setmana amb la segona de les dues aportacions que els companys de l’IES Blasco Ibáñez de Cullera presenten a la categoria Batxillerat de la secció.

“El somni de la mort” (10:40 min, 2010, NEGRA FLOR Pic. / IES Blasco Ibáñez de Cullera; Bèrnia i Gonçal Garcia) és el quart treball videogràfic, tot i que no l’últim, que van realitzar, al curs 2009-10, els alumnes de l’optativa de Cultura Audiovisual de 1r Batxillerat. Es tracta d’un curt que combina humor i fantasia a parts iguals. De fet, l’argument presenta dues parts molt contrastades pel que fa tant al tractament de gènere com a la posada en escena. El títol, clarament al·lusiu a obres de Quevedo i Shakespeare entre altres, ja presagia la finalitat del curtmetratrge: recrear (en clau d’humor) tot un seguit de tòpics al voltant de la mort: el destí advers, el vol astral, la llum al final del túnel, la pau d’esperit…

“El somni de la mort” es una producció que ens va reportar quasi tres mesos de treball, al llarg del 2n trimestre del curs, i està integrament gravat en exteriors, amb l’ús del «croma» per a aconseguir determinats efectes especials. Inclou també, al final, un «rap filosófico de la brevedad de la vida» que serveix de resum del tema que el curt planteja. En definitiva, es tracta (ben mirat) d’un experiment audiovisual que conjumina cinema, música i literatura.

Comentaris

2 Responses to “Secció Inquieta: “El somni de la mort””

  1. bridges on abril 11th, 2012 5:00 am

    Read was interesting, stay in touch……

  2. NYC clowns on abril 15th, 2012 12:52 am

    We went to university together Loli Manga
    >:]]]

Leave a Reply