Dia internacional de l’animació (II)

Posted on octubre 30, 2010 
Filed Under cinema

Ha hagut un cert decalatge entre la recepció de la informació i la publicació de la mateixa però tot i així ens continua meravellant les immenses possibilitats de treball col·laboratiu que ens ofereix la xarxa. I és que a paulapé, a qui tornem a agrair la seua col·laboració, no l’hem vista el que no ha impedit que ens conte amb una mica més de detall que hi hagué per celebrar, dijous passat, el Dia Internacional de l’Animació.

Commemorant el naixement del cinema d’animació, el Departament de Dibuix de la Facultat de Belles Arts i la Filmoteca han programat enguany dues suculentes propostes per al dia 28 d’octubre. Al matí, Jordi Grangel (de Grangel Studio) ens ha explicat el cas de “La núvia cadàver”, de Tim Burton; i a la vesprada, una sessió de projeccions de la mà tant dels pioners de la setena art com dels treballadors incansables de l’animació actual.

Al matí, la conferència, interessantíssima (i la sala plena de gom a gom!): tres anys de preproducció explicats amb gran quantitat d’imatges: esbossos i fotografies del procés de creació del particular univers de la pel·lícula (escenaris, personatges, ambientació… fins i tot tipografia!). I gran èmfasi en la importància del treball ben fet, en la perseveració i la delicadesa en la tasca a desenvolupar. Un gust, vaja.

A la vesprada, el plaer de contemplar quasi dues hores de la millor animació tal i com toca; res de monitors d’ordinador o televisions: la butaca del cine i la gran pantalla. Des dels clàssics -com Émile Cohl- fins les últimes superproduccions -Fantastic Mr. Fox-, passant per propostes més experimentals i properes.

Comentaris

12 Responses to “Dia internacional de l’animació (II)”

 1. Dia internacional de l’animació | paulapé on novembre 10th, 2010 1:35 am

  [...] Ací el podeu llegir :) [...]

 2. bodybyvi on febrer 17th, 2012 10:07 pm

  Only a smiling visitor here to share the love (:, btw outstanding design .

 3. Jacob Denski on febrer 19th, 2012 1:16 pm

  credit score repair…

 4. doradztwo personalne on febrer 19th, 2012 11:33 pm

  w rynku europejskim i światowym,

 5. doradztwo personalne on febrer 20th, 2012 12:03 am

  W zaleceniach tych zobowiązuje się też państwa członkowskie

 6. large boobs on març 26th, 2012 9:22 pm

  All of us continue to be excited to become a member here and participate

 7. Infrared Binoculars on abril 20th, 2012 12:20 am

  Im thankful for the article post.Certainly longing for learning more. Fantastic.

 8. Louie Heschke on abril 30th, 2012 9:25 am

  Major thankies for the post.

 9. videos graciosos on maig 13th, 2012 4:28 am

  Absolutely written subject material , appreciate it for entropy.

 10. perfumes 24 horas on maig 13th, 2012 10:19 pm

  Absolutely composed content material , appreciate it for information .

 11. videncia on juliol 19th, 2012 8:41 am

  Me encanta tu blog, lo he encontrado buscando informacion en google, y desde luego, es una de las mejores paginas que he visitado. Saludos,

 12. Doradztwo personalne on agost 1st, 2012 9:04 pm

  Charter planes come in all sizes.

Leave a Reply