II Jornades de pedagogia i audiovisual

Posted on octubre 28, 2010 
Filed Under cinema, educació, formació

De vegades resulta realment sorprenent com venen encadenades les coses. Encara estàvem intentant encaixar el no poder assistir al curs de Didàctica de la creació cinematogràfica del qual donàvem compte ahir, quan de vesprada, en la xarrada sobre competència digital de Jordi Adell, teníem notícia de la celebració de les II Jornades de pedagogia i audiovisual. A més Rosana Pastor, implicada en l’organització, ha tingut el detall de convidar personalment els components de la xarxa unentretants, de la qual formem part, a fer una presentació de la mateixa dins les jornades. Les jornades tindran lloc de nou al Centre Octubre i podeu consultar el programa a l’enllaç de baix on a més ens introdueixen al tema amb les següents línies:

Inserits de ple en la societat de la informació i del coneixement, els destinataris dels diferents sistemes educatius, des de l’alumnat de primària, secundària i els cicles formatius fins a la Universitat, es troben actualment confrontats amb una lògica pedagògica i d’aprenentatge que, en moltes ocasions, es situa per darrere dels processos d’adquisició de competències comunicatives i d’accés als continguts.

Aquests alumnes, que seran ben prompte els ciutadans “educats” de demà, no necessiten adquirir –al menys no obligatòriament–, un major nombre de continguts curriculars, sinó més aviat interioritzar i desenvolupar un procés sòlid i coherent d’aprenentatge que els permeta analitzar aquests continguts i ser capaços d’utilitzar-los per donar un cert sentit a l’excés d’informació que tenen al seu abast. Avui, xiquets, adolescents i joves estan, d’una manera desordenada i intuïtiva, accedint per ells mateixos, en grup o a través de les diferents xarxes socials a aquests continguts mitjançant Internet o altres eines, bàsicament audiovisuals. L’escola, l’institut i la universitat haurien de liderar aquestes noves maneres d’entendre i exercir l’aprenentatge, el coneixement i la pedagogia en una societat interconnectada.

L’objectiu hauria d’encaminar-se a la utilització crítica i personalitzada de les habilitats tecnològiques que permet i exigeix el nou entorn, aplicant-les a les noves situacions, analitzant i depurant la informació, accedint a conceptes i idees noves. L’alfabetització digital i audiovisual en general, l’ús quotidià de les TIC i els sistemes educatius han d’anar de la mà en tot aquest procés de canvi o mutació cognitiva.

Nosaltres ja vàrem assistir a la primera edició d’aquestes jornades i vos assegurem que resultaren realment interessants.

http://www.octubre.cat/activ_fitxa.php?id_activitat=1272

Comentaris

7 Responses to “II Jornades de pedagogia i audiovisual”

 1. Queti B. on octubre 28th, 2010 3:21 pm

  Jordi,
  com bé dius, les coses van encadenant-se, però no és tant fruit de l’atzar com de la tasca que dueu a terme. Gràcies per la informació. Faré per inscriure-m’hi.
  Besets

 2. CinEscola busca una experiència didàctica : 400 colps on novembre 7th, 2010 4:05 am

  [...] amb el Ramon. Sapigau a més que tindrem l’ocasió de conéixer-lo en persona en les properes “II Jornades de pedagogia i audiovisual”. Ens emocionen les grans possibilitats que com àmbit de col·laboració ens ofereix la xarxa i ens [...]

 3. Per una ciutadania crítica: fes un vídeo! : 400 colps on novembre 29th, 2010 12:03 am

  [...] tan propers físicament per nosaltres però no per això menys presents. Precisament a les passades II Jornades de pedagogia i audivosual tinguérem l’oportunitat de conéixer personlament entre d’altres a Francesc Josep [...]

 4. visit on febrer 17th, 2012 8:19 am

  One may steal nothing save a lawyer’s purse.

 5. IncilePisee on març 25th, 2012 4:06 pm

  Hola a todos , como yo , de hecho, ansiosos de leer el post de este sitio web que se actualizará de forma regular . Se compone de información agradable .

 6. Vultiffassith on abril 8th, 2012 5:54 pm

  En cada fin de semana, todos los compañeros juntos utilizado para asistir al espectáculo , porque el placer es también esencial en la vida.

 7. clowns in brooklyn ny 11225 on abril 24th, 2012 11:24 pm

  The line’s engaged nymphet preteen photo akjbg

Leave a Reply