Secció Inquieta: “Mimilola Garcia contra l’imperi de la caca de gos”

Posted on novembre 4, 2010 
Filed Under Secció Inquieta

Ha arribat un dels moments més gratificants i d’especial significació per a 400 colps: la presentació de les obres inscrites a la Secció Inquieta de l’Inquiet · Festival de Cinema en Valencià de Picassent. I ens il·lusiona perquè entronca directament amb els objectius d’aquesta plataforma: facilitar el coneixement d’aquells que desenvolupem audiovisuals als centres educatius, dels processos de realització de les obres, promoure la participació de l’alumnat implicat, generar xarxa i noves sinèrgies i per què no, crear i proposar noves iniciatives. Totes les entrades i presentacions estaran arreplegats sota la categoria “Secció inquieta” que podeu trobar baix del títol de l’apunt o a l’apartat “Categories” de la columna central. Inaugurem doncs la secció d’enguany amb l’acurada presentació que més enllà de la sinopsi del seu curt ens fan, atenció, tres alumnes de 10 anys del C.P. Colom de Benetússer. Amb el que ens conten i mostren tenim ja moltes ganes de poder veure el seu curt i de ben segur que a més, agrairan els comentaris que els pugau fer arribar. Animeu-vos a participar!

Tots els anys al nostre col·legi “C.P. Colom” de Benetússer, fem una pel·lícula. El tema de la nostra, enguany, és la “caca de gos als carrers” com a metàfora d’altres problemes que hem de solucionar entre tots. Triem aquest tema per tal d’intentar donar exemple als ciutadans, ja que han de mantindre el nostre municipi net i acurat: no fer grafits on no corresponga, no tirar papers al terra, tenir cura dels monuments històrics del poble…

Tot va començar un dia quan un alumne va dir:
-Josep, enguany farem una pel·lícula?

I ell ens va contestar:
-Depén del vostre comportament.

Van passar els dies i ens portàrem bé i … Josep va dir:
-Vos heu comportat bé i el premi serà fer un curtmetratge, tal com vam quedar.

Ens vam posar mans a l’obra. Va ser un dur treball: primer vam fer la pluja d’idees on vam decidir el tema principal, el tema secundari, el desenvolupament de la història i els noms dels personatges. Els alumnes triem entre tots el que més ens agrada i al final ho juntem per a fer el guió.

Una vegada el guió escrit, vam fer un storyboard (que es desenvolupar el guió en dibuixos per a quan arribarà el temps d’anar grabant, interpretar les escenes millor i tindre més claretat d’idees). Més tard vam fer un càsting, on nosaltres mateixos votem els protagonistes, per a triar els actors i actrius, i finalment ens vam posar a assajar en el col·legi: en classe, en el pati….qualsevol hora per tal de que la pel·lícula quedarà bé. El curt per fi, va començar a tindre forma!

El següent pas i un dels més difícils, si llevem el moment de la grabació, va ser el tema dels tratges, perquè Josep, el nostre professor treballa molt el tema del reciclatge (R+R+R) i arribàrem a l’acord de fer tratges reciclats i futuristes per a tindre conciència de quan necessari és reciclar, tot i aprofitant que al col·legi estàvem treballant el tema del reciclatge com una forma de mantindre el medi ambient. Aquest repte també l’aconseguirem gràcies als nostres pares i mares, que ens ajudaren a fer els tratges, a cosir xapes, apegar plomes, fer arracades i polseres…. Les sabates tenen una llauna cosida del color que portem la perruca…i finalment les perruques i resta d’accessoris.

Quan ho vam tindre tot, vam fer els plans per a començar a gravar. Van ser sis caps de setmana intensos i un dilluns a la nit. Ens ajudàvem en el que podíem, i vam gravar sempre amb trípode: primer féiem un plànol general, després plànols mitjans, després els recursos i per últmimo plànols curts o primers plànols. Les escenes les van grabar alguns companys, ja que tenen experiència i van fer-ho en un ordre determinat per tal d’evitar baralles de qué a qui li tocava o a qui no. Tot ben controlat i fora embolics.

Quan ho vam tindre tot gravat triem el que quedava millor i ho ajuntem tot per tal de fer el muntatge, on amb Josep, i a poc a poc, anem cosint les escenes. El montage és agobiant, paraula Acabem la pel·lícula, la vam veure al col·legi, ens va agradar i ara estem ací escrivint aquest article que arriba al seu fi.

Maria Selma, Nerea Romero i Asier Colàs.
Alumnes del C.P. Colom de Benetússer. 10 anys

Comentaris

9 Responses to “Secció Inquieta: “Mimilola Garcia contra l’imperi de la caca de gos””

 1. Josep Arbiol on novembre 4th, 2010 11:07 am

  En el nom del meu alumnat i el meu propi, gràcies per la publicació de l’article i enhorabona pública per la tasca que feu. Una abraçada des de Benetússer

 2. FIC-CAT on novembre 4th, 2010 11:38 am

  Ens plau molt el recorregut d’aquesta pel·li dels nois i de les noies del Col·legi Colom. Està voltant pel món i recollint premis sense parar, i això és molt gratificant. La pel·lícula s’ho mereix (el Jurat de la 3a edició del FIC-CAT no va tenir cap dubte a l’hora de premiar-la).
  L’enhorabona al seu director, Josep Arbiol, l’ànima d’aquest i d’altres projectes que estan per arribar.
  Salut!

 3. Berta Chulvi on novembre 4th, 2010 10:00 pm

  M’alegre molt de que els meus amics de l’Escola Gavina compartisquen amb mi l’admiració per aquesta peli. Li ho vaig dir a Josep Arbiol, quan la vaig vore per primera vegada. Ell va vindre a ma casa perque ens havien conegut quan jo vaig ser jurat de Cinema Jove i me la va mostrar amb una miqueta de por: Es genial li vaig dir! I des d’aleshores no ha parat d’arreplegar premis!!! Enhorabona a Josep i als seus alumnes. I enhorabona a vosaltres pel vostre blog: és magnífic!

 4. Esther Ripollés on novembre 4th, 2010 10:15 pm

  Agraïments a l´Escola la Gavina, per la difusió d´aquest curtmetratge. Com a mare d´una de les xiquetes que participen a la pel.lícula, tinc a dir que animaria als “coles” a que fomentaren aquests tipus d´activitats, ja que aporten als xiquets, a més d´un esforç i una responsabilitat, un aprenentatge i una experiència única que mai oblidaran, ja que “Mimilola”, ha segut per a tots un somni fet realitat.

 5. Kiku Serra on novembre 5th, 2010 12:28 am

  la meva mes sincera enhorabona!!

 6. admin on novembre 5th, 2010 1:43 am

  Gràcies a tot*s per les vostres aportacions que animen tant la proposta!

 7. Antonio on novembre 5th, 2010 12:12 pm

  Vaig tenir l’ocasió de veure aquest treball a l’entrega de premis del Mira’m…Em queda una mica lluny Benetússer de ma casa però m’encantaria que els meus fills realitzaren activitats com aquesta. Al professorat del Colom i a tots els qui fan una tasca d’aquest estil, felicitats

 8. Rubye Burnsed on juny 4th, 2012 6:45 pm

  Absolutely pent subject matter, appreciate it for selective information .

 9. kancelaria adwokacka kraków on setembre 23rd, 2016 12:02 pm

  Utterly pent subject matter, regards for information .

Leave a Reply