Llum sobre Life in a day

Posted on juliol 26, 2010 
Filed Under cinema

Ja hi som de nou. I aquest primer parèntesi vacacional ens ha donat precisament per a llegir més sobre el projecte que rescatàvem a l’apunt anterior, Life in a day. No tenim encara la capacitat ni el temps per aprofundir en una anàlisi crític més avançada; senzillament ens fem ressó d’una proposta que si bé és cert que al seu moment ens desperta alguna incògnita i reticència, al mateix temps no deixa de seduir-nos possiblement per la magnitud de la mateixa. Menys mal que hi és la gent d’Embed.at que exerceixen amb rigor la tasca necessària de filtratge crític i ens descobreixen lectures enriquidores al voltant de la realitat audiovisual.

Així que en un article molt recomanable (no deixeu de llegir el fil de debat generat als comentaris de l’article) ens conviden a fer una ullada a la lletra menuda del que consideren un clar exemple de pirateria cultural enmascarada al darrere de plantejaments narratius certament lloables. I és que no hi ha com furgar una mica a la lletra menuda per descobrir altres condicions no tan colaboratives. Per exemple s’ha d’evitar posar música als vídeos; només podran participar al projecte les persones de més 13 anys excepte els ciutadans nacionals i residents de Cuba, Corea del Nord, Iran, Myanmar (Birmània), Síria i Sudan, i altres persones i entitats limitades pels programes de sancions i controls d’exportació nord-americans; les imatges no podran tenir un contingut sexual explícit; els autors no cobraràn res dels beneficis generats o no es cediran els drets al domini públic.

Ens adonem doncs del caràcter pervers que pot haver-hi al darrere d’aquesta (i altres propostes) al voler apropiar-se i regir l’imaginari col·lectiu sota paràmetres molt determinats i interessats. En definitiva van a produir una pel lícula precaritzant el treball de qui la realitza. Alerta!

http://embed.at/article26.html
http://sites.google.com/site/liadterms/

Comentaris

3 Responses to “Llum sobre Life in a day”

  1. Paco Raga on juliol 26th, 2010 8:32 pm

    Em molesta especialment el “veto” de certa gent i el de certs temes… mojicateria americana?

  2. Shaunta on abril 2nd, 2012 11:26 pm

    Anybody else exercise today?

  3. dnwjeod on agost 4th, 2012 4:53 am

    ozedtqfz

Leave a Reply