Benvinguts, Aula de cinema de la U.V.

Posted on juliol 21, 2008 
Filed Under centres, cinema

A poc a poc a 400 colps anem generant sinèrgies que resulten molt gratificants quan es tracta de gent tan disposta i amb tan d’interés per fer pedagogia, no sols del cinema. Donem la benvinguda a l’Aula de Cinema de la Universitat de València els quals col·laboraran amb nosaltres fent-nos partíceps de les diferents i atractives activitats que proposen al llarg del curs [veure l'enllaç al llistat d'enllaços].

Des de l’Aula de Cinema de la Universitat de València es pretén fomentar la reflexió al voltant del cinema, proporcionar punts de trobada on gaudir de les pel·lícules i aprendre junts a mirar d’una manera un poc més crítica i un mica menys passiva. Per aconseguir-ho no n’hi ha prou amb augmentar indiscriminadament el nombre de projeccions. El cinema aconsegueix involucrar-nos emocionalment en temes que abans ens resultaven aliens; per això és habitual projectar films com a excusa per parlar sobre un altre assumpte. Per ells el tema no és sinó la coartada per veure i entendre el cinema com una experiència compartida, com un diàleg amb la realitat i amb el públic.

La seua intenció és transcendir l’àmbit universitari i que l’Aula estiga oberta a tota la societat. La seua programació intenta ser tan àmplia i variada com els espectadors als qui s’adreça. Cinema actual, clàssic, mut, documental o d’animació comparteixen pantalla en un intent d’oferir una àmplia perspectiva sobre el fenomen cinematogràfic. Un intent que presta atenció especial al cinema amb majors problemes de visibilitat, a les etapes menys visitades de la història del cinema, a les apostes menys comercials o a les cinematografies més allunyades del coneixement de l’espectador.

A diferència de la resta d’aules (teatre, música i poesia) del Vicerectorat de Cultura, l’Aula de Cinema està gestionada per un grup d’estudiants, per la qual cosa estan oberts a la col·laboració d’altres estudiants interessats en la divulgació cinematogràfica. Programen cicles, jornades i seminaris en dos espais a València: l’Auditori Montaner (Col·legi Major Lluís Vives, Av. Blasco Ibáñez, 23) i l’Aula Magna de l’edifici de La Nau (C/ Universitat, 2), i les sessions sempre inclouen la possibilitat de participar en el col·loqui final. Animeu-vos a participar-hi!

http://www.uv.es/cultura/v/docs/aulacinema.htm

Comentaris

4 Responses to “Benvinguts, Aula de cinema de la U.V.”

  1. Dog on març 15th, 2012 2:29 pm

    VRy intriguing to read it

  2. przeprowadzki gdynia on març 15th, 2012 9:53 pm

    Al Gore did not create the internet, despite popular belief.

  3. ph test strips on abril 12th, 2012 1:40 am

    A cool post suitable there mate ! Cheers to the publish .

  4. ghd styler on juliol 25th, 2012 2:03 pm

Leave a Reply