El vertader conte

Posted on maig 27, 2010 
Filed Under alumnat, video

Publicar apunts com aquest suposa bona part del sentit que per nosaltres té 400 colps. Dillums passat Helena Casanova, alumna de 4t d’ESO d’escolagavina, comentava que havia fet una animació amb stop-motion. Com? Això s’ha de mostrar a 400 colps! I ací està “El vertader conte”. Trobem genial com Helena ha donat forma al seu impuls creatiu superant la frustració inicial que de vegades pot generar no dominar el medi. Tant se val; que no tinc trípode, doncs sense trípode. No passa res si s’evidencia la imperfecció, es tracta d’això, de provar, jugar, experimentar i descobrir les possibilitats creatives precisament limitades quan busquem que tot quede perfecte. I no impedeix descobrir detalls d’interés com és l’elegància minimalista en el disseny del vestuari dels personatges. Enhorabona Helena!

Tot el meu interès per l’estop motion, va començar al campament de l’eacn (Escola d’activitats culturals a la naturalesa, d’escolagavina), i comencí a interessar-me i investigar. Però quan realment he començat ha segut aquest últim període del curs, en el qual he provat algunes idees, no molt bones, però que serveixen per a provar i indagar alguns programes com el Movie Maker, encara que el meu propòsit és continuar avançant i progressant.

Serà contagiós mostrar exercicis com aquest? Sapigau que si bé fins ara hem publicat treballs d’alumnes d’escolagavina, 400 colps és obert a peces d’alumnes de qualsevol centre. Esperem que siga mobilitzador tant per Helena mateix, com per altres alumnes. Almenys sabem que generarà més feed-back que l’apunt anterior. L’autora ho agraïrà.

Comentaris

10 Responses to “El vertader conte”

 1. Paco Raga on maig 27th, 2010 12:54 pm

  La primera vegada que vaig veure aquesta xicoteta stop-motion va agradar-me la tècnica però no tant el guió. He de dir que després de revisar-la, també el guió m’agrada, sobretot pel joc amb simbolismes icònics (el castell com a escenari de fons, la princesa rosa -no blanca- i el princep blau). La tècnica entre el retallable i la plastilina li dona als cossos dels personatges un què d’expressivitat que acabes per veure “palpablement” la frustració del princep pretenent, en sentir-se rebutjat i anar-se’n. De veres: enhorabona Helena.

 2. Joan Garcés Barrera on maig 28th, 2010 5:22 pm

  Està molt bé! tant el significat, com ha dit Paco com el muntatge!
  Enhorabona! :)

 3. Marina on maig 28th, 2010 9:18 pm

  Què graciós que està el vídeo! Ha segut enterar-me avui de que estava penjat a 400 colps i passar-me només he pogut. A vore si aquest estiu m’anime a fer una coseta així, deu ser molt divertit. :)

 4. admin on maig 29th, 2010 1:40 am

  Marina; què bé llegir-te per ací. Per cert, he fet un tomb per MANAVID i trobe que és un blog amb possibilitats ben interessants: treball, creativitat… Se m’acudeix que podries fer una stop-motion amb vestuari, collage…

 5. Paco Raga on maig 29th, 2010 3:06 am

  Jordi, a tall de la publicació del treball d’Helena (que va guanyant conforme més me’l mire) he començat a preguntar als alumnes per la pre-inscripció a l’EACN. Caram, si tants com van diguent que s’hi apunten acaben per vindre podríem fins i tot integrar animació i personatges reals (no sé, raigs làser? amb final effects). La cosa promet i els interessats mereixen!

 6. Pilar Alfonso on maig 29th, 2010 8:30 pm

  Helena, hola. Al meu parer, podria resultar molt interessant que ens explicares més extensament tot el procés que vas seguir. Això que els profes solem dir:
  - el pas de la idea al guió
  - i, després, del guió a la realització(lloc de gravació;temps dedicat a cada pas: guió, gravació, edició; ajudants i/o col.laboradors…).
  Estaria molt bé per “continuar avançant” tots.
  Què et sembla? Podràs fer-ho?

 7. Marina on maig 30th, 2010 8:46 pm

  Sí, alguna cosa així podria fer… de moment vaig aprenent a controlar l’i Movie.
  Guau! I sí: l’EACN està solicitadíssima. Difícil, difícil…

 8. handyortung deutschland on març 26th, 2012 7:33 pm

  Samsung Mobile Phone Super Affordable

 9. La coh�sion et moi. on juny 9th, 2012 12:25 pm

  On en convoiterait un peu plus avec beaucoup d’ironie.

 10. planchas ghd precio on juliol 25th, 2012 2:02 pm

Leave a Reply