La seqüència de la setmana 17

Posted on maig 24, 2010 
Filed Under cinema, seqüència

Del precinema de Eadward Muybridge a la més recent actualitat. Entre totes les produccions premiades o no al recent festival de Cannes, ens interessa especialment aquesta i allò que ens ha permet conéixer d’un projecte molt, però que molt interessant. El gallec Oliver Laxe (format a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona) va adjudicar-se el Premi Fipresci de la Crítica Internacional, amb la seua pel·lícula Todos vós sodes capitáns, projectada dins la Quinzena dels Realitzadors. La pel·lícula rodada amb un pressupost de poc més de 30.000€ és resultat d’un taller de cinema que Laxe realitza a la ciutat marroquina de Tànger. Dao Byed és una plataforma de creació cinematogràfica per a xiquets i adolecentes creada a Tànger, El Marroc. Utilitzen un format de cinema, el 16mm, que els permet treballar la imatge en moviment de manera artesanal. Gràcies a l’ús d’antigues càmeres Bolex de senzill maneig i al revelat manual del film, poden treballar la imatge des de la seua concepció fins a la seua definitiva projecció.

En el rerefons de Todos vós sodes capitáns, rodada en blanc i negre, està el desig de “compartir els valors inherents a la pràctica cinematogràfica, compartir un procés creatiu, filmar allò que ens agrada sense cap tipus de motivació narrativa ni discursiva. És a dir, provocar un cert desafiament epistemològic sobre el que és el cinema, sobre la seua ontologia, sobre el que és una imatge”. No deixeu d’indagar en aquest suggerent projecte pedagògic, molt inspirador, i estarem atents a l’estrena per ací d’aquesta cinta. Mentres podeu veure l’inici al nostre apartat de la seqûencia de la setmana.

http://www.youtube.com/watch?v=VUbkUjy-O7A
http://daobyed.wordpress.com/

Comentaris

2 Responses to “La seqüència de la setmana 17”

  1. Pilar Alfonso on maig 24th, 2010 10:21 am

    Dos minuts no són res per fer-se’n una idea però,¿no t’ha recordat –salvant les distàncies– “Lisboa Story” de Wenders? Els xiquets, les càmares, el guirigall de veus…

  2. admin on maig 24th, 2010 12:41 pm

    Quina alegria tornar a llegir-te per ací, Pilar. Les associacions són ben lliures i segurament les dues pel·lícules tindran elements en comú, al menys per tu els tenen. El que sí que crec és que amb la teua indicació es convida a recuperar un nou visionat de Lisbon Story de la qual tinc un record difuminat però agradable.

Leave a Reply