Suso33 ha passat per València…

Posted on maig 21, 2010 
Filed Under altres

… i la ciutat no s’ha assabentat. O no ha volgut assabentar-se. O no interessa. O… Tan se val l’àmplia difusió en ràdio, premsa escrita i mitjans web. El cas és que no arribàrem a 20 les persones que ens donaren cita per escoltar la més que interessant exposició que al voltant de les motivacions de la seua obra i trajectòria va fer aquest reconegut artista-graffiter. “Escriptura del graffiti: codi obert” era el títol de la segona convocatòria d’aquestes jornades de reflexió i investigació al voltant del graffiti i els nous mitjans.

Suso33 no agrada en excés d’haver d’explicar la seua obra, de ficar-se en discursos sobredimensionats com a trages que venen grans. Però precissament el seu discurs senzill i sense impostura ens va atrapar al llarg de dues hores acompanyades visualment per una extensa selecció d’imatges i vídeos de la seua obra. Suso començà com a graffiter clàssic, de signatura i tags per tot arreu, per evolucionar primer cap un llenguatge plàstic més iconogràfic i posteriorment integrant elements d’altres disciplines o vies expressives com la dansa o l’escenografia. El cos com a mesura de l’obra i a partir d’ahí com a compàs, eina primordial, per traçar una obra que cobra sentit només dins del context en el qual és realitzada. Sempre indagant en les fronteres d’allò legal o ilegal en una aposta clara per la insinuació més que pel llenguatge explícit. I en última instància gaudint de l’acció, del moviment, sempre en moviment, i del procés més que del resultat final. Amb el respecte com a base “allò que he aprés en l’espai públic, el qual és ben intens, és a tractar amb les persones”.

Finalment, en una demostració lúdica, Suso ens va deixar entreveure les possibilitats creatives d’una eina com el làser-graffiti. I en eixir, tinguérem l’oportunitat de xarrar amb la comissària del cicle, Rosa Ulpiano, i de compartir certa estupefacció per la manca d’un públic (gent jove, estudiants de belles arts, artistes, creadors,…) que deixà passar una oportunitat com aquesta. En fi, nosaltres seguirem ben a prop les diverses cites d’aquest suggerent cicle.

Comentaris

7 Responses to “Suso33 ha passat per València…”

  1. ariadna on maig 22nd, 2010 12:35 pm

    on esta el video de Bob Esponga

    ARIADNA

Leave a Reply