La seqüència de la setmana 16

Posted on maig 17, 2010 
Filed Under cinema, seqüència

Precenima. Eadweard Muybridge (pseudònim d’ Edward James Muggeridge) va ser un fotògraf i investigador nascut a Kingston-on-Thames (Gran Bretanya) el 9 d’abril de 1830. Muybridge és conegut pels seus estudis fotogràfics del moviment i del cos humà i especialment per l’experiment que donà lloc a la seqüència d’aquesta setmana. El 1872, una polèmica enfrontava als afeccionats als cavalls de Califòrnia. Leland Stanford, ex governador de l’Estat i poderós president de la Central Pacific Railway, i un grup d’amics seus sostenien que hi havia un instant, durant el trot llarg o el galop, que el cavall no recolzava cap casc en el sòl. Un altre grup, del que formava part James Keene, president de la Borsa de San Francisco, afirmava el contrari. En aquesta època no es coneixia una manera de demostrar qui tenia raó, fins que Leland Stanford va idear un senzill experiment: Stanford va encarregar a Eadweard Muybridge, que tractés de captar amb la seua càmera el moviment del seu cavall de carreres Occident.

Amb la seua fotografia d’acció i invents com el zoopraxiscopi Muybridge sentava les bases del precinema. No deixeu de veure més imatges seues i de llegir a Viquipèdia la informació sobre la seua vida i els seus aconseguiments en uns anys força estimulants per a l’evolució de la fotografia i la imatge en moviment. I és clar, sabreu com acabà la polèmica del Horse in motion.

http://www.youtube.com/watch?v=UrRUDS1xbNs
http://ca.wikipedia.org/wiki/Eadweard_Muybridge

Comentaris

Leave a Reply