El llit com a motiu per a projeccions i conferències

Posted on març 25, 2010 
Filed Under cinema

L’espai Nous Mitjans de la Sala Paralló torna a programar des d’avui mateix una nova i interessant proposta audivisual la qual, en aquesta ocasió, està ínitmament lligada a l’espai expositiu. Tal i com ens informen al seu web, Diàlegs artístics: desfent el llit és un cicle en què es visionaran quatre obres cinematogràfiques on el llit, com a objecte/lloc, té un paper rellevant en l’argument. Al llit dormim, somiem, estimem, pensem, naixem, morim, patim o ens refugiem. De tots els objectes domèstics és, probablement, el més personal i el que està més vinculat a la nostra identitat. En realitat és molt més que un objecte, és un lloc, físic i també emocional i simbòlic, receptacle de les nostres vivències i escenari dels nostres més íntims desitjos o terrors; d’ací la seua presència constant en obres artístiques de tota índole.

El visionat de cada pel·lícula vindrà precedit per una conferència en què la comissària de l’exposició, Maite Ibáñez, i l’experta en cinematografia, Áurea Ortiz, posaran en relació l’obra cinematogràfica seleccionada amb les peces de la mostra (pintures, escultures, instal·lacions, fotografies, etc.). D’aquesta manera, es realitzarà un interessant recorregut entre disciplines artístiques.

Projeccions / Conferències

· dijous, 25 de març
En la cama. Xile, Alemanya, 2005. Color. 85’. Matías Bize. / Mateo Maté

· dimarts 30 de març
Les amargues llàgrimes de Petra Von Kant (Die bitteren Tränen Der Petra Von Kant). Rainer Werner Fassbinder. Alemanya, 1972. Color. 119’. / Louise Borgeois

· dimecres, 21 d’abril
El silenci (Tystnaden). Ingmar Bergman . Suècia, 1963. B/N. 95’. / Darío Villalba – Cristina Lucas

· dimecres 28 d’abril
No vull dormir tot sol (Hei Yanquan). Tsai Ming-liang. Taiwan, Malàisia, Xina. 2006. Color. 115’. / Alberto Garcíá-Álix – Guillermo Kuitca.

Les projeccions, que tindran lloc a partir de les 18.00 h., són una activitat complementària a l’exposició A pell de llit: mirades sobre un espai quotidià, que s’exhibeix a la Sala Parpalló del 3 de març al 30 de maig del 2010.

http://www.salaparpallo.com/ca__ficha_nnmm.html?cnt_id=2309

Comentaris

One Response to “El llit com a motiu per a projeccions i conferències”

  1. Heriberto Wickersheim on abril 23rd, 2012 10:31 pm

    Keep functioning ,impressive job!

Leave a Reply