EMBED.at

Posted on març 23, 2010 
Filed Under video

Dins el marc del recent festival Zemos98, tinguérem l’oportunitat d’assistir a la presentació del projecte EMBED.at | Audiovisual Integrado. Joan Carles Martorell i Felipe G. Gil (a la imatge) varen conduir la presentació a partir d’una pregunta gens banal, en quin món vivim? Quin és el nou marc que defineix l’actual convergència cultural? Per a exemplificar-ho contaren el cas de Dino Ignacio un estudiant filipí de secundària, que amb 12 anys va crear i va pujar a Internet el 2001 una sèrie de muntatges visuals titulats ‘Blas és dolent’, on apareixia el personatge de Barri Sèsam amb Bin Laden, amb el Ku-Kux-Klan, etc. La imatge amb Bin Laden van ser usada després del 11-S per un editor oriental en un collage pro-Bin Laden. Aquest editor desconeixia el personatge de Blas. Posteriorment el collage va ser imprès i usat en manifestacions massives. Fins a la CNN i els propietaris de Barri Sèsam va arribar aquella infernal imatge, sense que pogueren ni tan sols imaginar l’innocent origen de les mateixes. Aquesta curiosa anècdota que conta Henry Jenkins en Convercence Culture, defineix la seua tesi que els vells mitjans no van a desaparèixer, tot convergeix en un flux caòtic de mitjans que es van a anar transformant. Precisament és en aquest context, recorda EMBED, que l’audiovisual està canviant.

Així, EMBED.at sorgeix fruit d’una sèrie d’idees que diferents agents estaven tenint al mateix temps en llocs diferents. Aquestos actors, impulsors del projecte, són Festivalito, Movil Film Fest, Yerblues i Zemos98. Tots quatre constataven que la situació actual de festivals els desbordava per la quantitat mateix de festivals, la d’obres presentades i els nous medis de distribució i accés a les obres.

Però què significa embed? Per un costat remet a l’etiqueta html que permet identificar els objectes que representen i que significa incrustar o embotir continguts audiovisuals (els fa gràcia pensar que són embotit audiovisual). D’altre, Audiovisual integrat perquè resulta de la suma de les diferents formes que l’audiovisual pren a partir d’aquesta revolució que és la societat xarxa.

EMBED.at com a projecte són vàries coses: intercanvi d’idees, lloc web per a la publicació col·lectiva on-line i event integrable: en cadascú dels quatre festivals hi haurà una secció “Codi font” on diferents professionals de l’audiovisual explicaran els seus referents innegables audivisuals.

Quina és la filosofia d’EMBED? Compartir, unir forces. D’altra banda buscar noves formes en una contínua reinvenció narrativa en contextos saturats d’imatges. Potenciar la intel·ligència col·lectiva, l’autoproducció i la independència, jugar i experimentar. També reflexionar sobre els metarrelats i la responsabilitat de l’autor dins la seua obra. Per últim considerar la remescla com la gran motivació. Diversos exemples de la remescla comn a ecosistema cultural on, com diu Roland Lamb, la pròpia cultura és un palimpsest infinit. Així el remix permet la revisió de la història i revisar els discursos dominants. La remescla com exemple de ciutadania activa i retorn al futur, reinvenció de la vida quotidiana. El fet que hi hagen milers de remescles cobra un sentit democràtic força interessant. De fet en el torn de preguntes algú va plantejar si el remix no acaba siguent una moda. Felipe G. Gil va contestar molt intel·ligentment que si bé és possible i n’haurem d’estar atents, allò interessant que permet és la possibilitat de generar altres discursos més enllà dels discursos oficials.

Per últim i donat que a EMBED.at constaten que a la web i en relació al vídeo quasi tot té a veure amb qüestions tècniques, recorden que són un col·lectiu obert a la participació per intentar generar un focus de discusió sobre continguts.

http://embed.at/

Comentaris

12 Responses to “EMBED.at”

 1. Lavelle Anglebrandt on febrer 19th, 2012 8:50 am

  Real fantastic info can be found on weblog.

 2. Annabell Brann on febrer 19th, 2012 3:06 pm

  Palm Oil Tools…

 3. Andrew A. Sailer on abril 5th, 2012 2:19 pm

  Merci pour votre blog il est vraiment génial!!! Bonne continuation pour la suite

 4. Nike Air Max 90 on abril 15th, 2012 7:21 am

  micronauts mcquiggin monotype keynsham tazmania pedoux hammersmith stentorian zweig

 5. Emilio Cannone on abril 25th, 2012 8:49 pm

  fmvsggrakkmlotifndpsjnbeefcspaogtkob

 6. computer repair manassas on abril 29th, 2012 6:29 am

  I’m impressed, I must say.

 7. hospitality jobs on maig 13th, 2012 6:07 pm

  Absolutely pent subject matter, regards for selective information.

 8. Issac Maez on maig 31st, 2012 4:05 pm

  Salut, merci pour ce site, on peut regarder plusieurs films et séries gratuitement , je servais toujours sur film-streaming2012.com

 9. wedding suits on juny 4th, 2012 9:54 am

  stand up for sth

 10. Zachary Canwell on juny 6th, 2012 10:29 am

  juncosa brestoff treadway tieno dominguez raising brownyn volunteers lieu

 11. roofing lancaster on juny 6th, 2012 8:45 pm

  I’m impressed, I must say.

 12. Gregory Despain on juny 10th, 2012 6:37 pm

  Looking forward for more posts!

Leave a Reply