“Cos mortal” a l’Octubre

Posted on febrer 28, 2010 
Filed Under cinema

Ahir de vesprada vàrem tenir l’ocasió, per fi, de poder veure “Cos mortal”, d’Anotni Sendra i Carles Chiner. El film narra el recorregut vital d’Horaci, un jove documentalista que es guanya la vida netejant els carrers de la ciutat de València amb una agranadora mecànica. Després d’un temps capficat en un documental sobre Vicent Andrés Estellés, la seua passió per l’obra del poeta es torna certament obsessiva. A partir del cèlebre poema homònim del “Llibre de meravelles” d’Estellés el qual conté 69 topònims de València, carrers, avingudes, places i ponts, ordenats en versos alexandrins (excepte l’últim, I l’Avenida del Doncel Luis Felipe García Sanchiz, que trenca l’harmonia del conjunt), Antoni i Carles construeixen un relat honest, digne, apassionat i seré. No és un homenatge, és el poeta i la seua poesia en imatges. Un excel·lent relat cinematogràfic el qual, en paraules d’Anotni, mostra l’amor que sentim per allò que Estellés contava.

La projecció, al Centre Octubre, estava enmarcada dins el cicle Nous realitzadors valencians, entre la ficció i el documental, coordinat per Miquel Àngel Baixauli. La pel·lícula va ser presentada pels realitzadors i dos dels actors protagonistes, i posteriorment es va establir un interessant col·loqui junt al propi Miquel Àngel i el públic. Miquel Àngel va remarcar la necessitat de generar espais de col·laboració entre realitzadors, gent propera al cinema, públic… Cinema entés, més enllà de la imatge d’estrelles i glamour, com a feina que desenvolupa qüestions simbòliques sobre què som com a poble i com a persones. Com que nosaltres ens sentim molt identificats amb aquest plantejament, dins les nostres possibilitats hem volgut col·laborar, deixar constància i animar-vos a no perdre la pista de “Cos mortal” i assistir al que queda de cicle.

Comentaris

5 Responses to ““Cos mortal” a l’Octubre”

 1. Antoni on febrer 28th, 2010 11:11 am

  Gràcies per fer-vos ressò del nostre projecte. La projecció d’ahir a l’Octubre la recordarem com una de les més emotives…

  Endavant i a seguir colpejant!

  Un abraç

  Antoni

 2. admin on febrer 28th, 2010 6:38 pm

  Hola Antoni:

  Gràcies a tu. Vàrem passar una molt bona estona. Ens agrada el teu cinema i cada vegada que pense més “Cos mortal” m’agrada més. Després teníem una mica de presa, però ja estarem en contacte. Ja saps que ens agradaria comptar amb tu per a una senzilla col·laboració a l’eacn al juliol.

  Una abraçada.

 3. 2 anys colpejant! : 400 colps on abril 1st, 2010 12:43 pm

  [...] dia com avui, un 1 d’abril, de fa 2 anys publicàvem el primer apunt. Recentment, quan anunciàrem la presentació de “Cos mortal” a l’Octubre, el seu director, Antoni Sendra, ens [...]

 4. Glucosamine on març 15th, 2012 12:17 pm

  Finde nette Singles ab 50

 5. Megavideo on abril 16th, 2012 5:05 am

  coastline hermia Cristi parody maxwell ettlinger parcels empress explicable

Leave a Reply