25 anys de Trobades d’Escoles en valencià

Posted on febrer 20, 2010 
Filed Under altres, educació

Fem un paréntesi amb els temes relacionats més directament amb el fet audiovisual per atendre una cita que ens porta a estar de celebració. El 20 d’abril de 1986 naixien a Benifaió i a la Xara les Trobades d’Escoles en valencià amb l’objectiu d’impulsar l’ensenyament en la nostra llengua a les escoles d’arreu del País. Enguany es compleixen 25 anys d’aquest moviment que va començar per l’impuls de pares i mares que volien que els seus fills aprengueren en valencià. En paraules de Diego Gómez, president d’Escola Valenciana, a la inquietud d’aquells pares s’han sumat, entitats, associacions cíviques, culturals de diferents àmbits per demostrar a la resta de la societat que el valencià és una llengua útil, de prestigi, de qualitat, i que l’ensenyament en valencià té uns valors, projecta una imatge de futur i obri la porta a les llengües. En aquestos 25 anys s’ha passat de 10.000 alumnes matriculats en les línies en valencià a més de 200.000, un 30% dels alumnes del país.

L’inici del seguit d’actes per commemorar els 25 anys serà aquesta nit amb el sopar i la celebració de la Nit d’Escola Valenciana que tindrà lloc al paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló. A 400 colps l’aposta pel valencià és una aposta inequívoca per la modernitat. Ja desenvoluparem aquesta idea en altra ocasió; de moment dir-vos que avui no faltarem a la cita. Visca l’escola!

http://www.escolavalenciana.com/

Comentaris

10 Responses to “25 anys de Trobades d’Escoles en valencià”

 1. Francesc J. Lopez on febrer 21st, 2010 10:33 pm

  Visca l’escola en valencià i felicitats pels 25 anys de Trobades i de festa pel valencià. El moviment escolar valencià ha demostrat sempre que apostava per un ensenyament de qualitat i de futur. Sense anar més lluny vosaltres en sou un clar exemple. Felicitats!

 2. Carmine Knittle on febrer 18th, 2012 7:47 pm

  Keep functioning ,impressive job!

 3. katalog on març 16th, 2012 10:28 am

  There is a lot of vicious bits of information here

 4. kostenlos handy orten ohne zustimmung on març 26th, 2012 11:17 am

  Sensata transmission pressure sensor technology and applications – China Cell phone LCD Screens

 5. fettabsaugen kosten on abril 11th, 2012 2:59 pm

  In aller regel werden heute tropfenförmige oder partie Silikon-Gel-Implantate verwendet, mit denen die Spezialisten die Brust geteilt in Form erwirtschaften.

 6. webiste on abril 12th, 2012 12:26 am

  Christ CHRIST Is unquestionably the #1 Dude

 7. sleeping insomnia on abril 27th, 2012 2:57 am

  Dollie is so deserving of a makeover she always puts herself last and is so deserving of a makeover.

 8. Maisha Smedley on maig 17th, 2012 7:34 pm

  Ariel wince moonshake badtown Adrea gees tether Rajani methods

 9. axel on juny 28th, 2012 10:45 am

  Visiter le site :…

  Exellent article thank U !…

 10. http://ako-mail.com/ on juliol 18th, 2012 9:39 pm

  amazing stuff thanx

Leave a Reply