Fer cinema

Posted on febrer 17, 2010 
Filed Under cinema, video

Per què fem cinema? Per què fem vídeo? Què busquem quan agafem una càmera i ens posem a enregistrar plans? Què vol (voleu) descobrir l’alumnat quan s’apunta (vos apunteu) a formació relacionada amb l’audiovisual? Són preguntes que ben poden servir per una xarrada compartida amb els i les alumnes. Pot ser la seua resposta es troba senzillament en el resultat aconseguit a cada treball. El cas és que començàvem a escriure aquest apunt mentres a la televisió retransmetien la gal·la dels Premis Goya i ens sorgien més interrogants. Quina és la distància que hi ha entre eixe cinema i el que fem als centres educatius? Com ens mirem els Goya? En què ens pot interessar aquest tipus de representació? I de nou; per què fem cinema? O, per a què? I en açò que arriba el discurs d’Àlex de la Iglesia el qual entre d’altres diu que cal ser humil. Hi ha molta gent que no pot rodar, que no tenen glamour, que no ixen a les revistes. És necessari enfortir la indústria per fer tot tipus de cinema tant gran com petit. No hi ha una manera de fer cinema, hi ha moltes maneres. Els del cinema sabem que res no pot aturar un somni. Nosaltres, en la recerca de respostes pròpies, sabem de moment que en l’audiovisual hem triat un camí.

Avui comencem a presentar el resultat de les obres més lliures creades per pert de l’alumnat de la darrera edició de l’eacn, l’escola d’activitats culturals a la naturalesa d’escolagavina. Ja hem comentat en què ha consistit l’activitat i ací està el resultat. Xicotetes peces que ens ajuden a descobrir quin és el llenguatge audiovisual dels seus autor i autores, quines les seues eleccions narratives,… També participaren alguns mestres i al llarg d’aquestos dies anirem posant les peces en la secció la seqüència de la setmana. La primera és d’Ariadna Castillo (3r d’ESO) i es titula “Necessitat”.

Com sempre, vos convidem a donar feed-back als autors i les autores que bé ho agraïran, i si teniu alguna resposta a les preguntes plantejades a l’inici de l’apunt, no dubteu a compartir-les.

Comentaris

12 Responses to “Fer cinema”

 1. Paco Raga on febrer 17th, 2010 2:23 am

  En veure la seqüència d’Ariadna Castillo, trobe un què de magistral. No és únicament la capacitat de narrar. Hi ha un fet previ: conjuntar un equip actoral; explicar-los un somni (val que un somni senzill, però en la senzillesa rau la veritat); escollir un lloc i unes maneres; narrar en quatre plànols (quatre!) una història carregada de solidaritat, de valors. No sé si aquest és un exercici d’ètica, de plàstica, de poesia, de tantes coses… però gràcies per recordar-me que aquestes divisions són únicament concesions a la feblesa mental humana. Que la vida, igual que el cine són UN TOT! Enhorabona, equip.

 2. admin on febrer 17th, 2010 2:00 pm

  Per què m’agrada “Necessitat”:

  1. D’entrada perquè accediexes a la proposta, et sumes, participes; pot ser amb reserves i dubtes però tires endavant.

  2. Perquè crees un persontage; li dones vida, el caracteritzes. En una posada en escena ben senzilla fas que en el primer pla ja em pregunte com a espectador quina serà la història d’aquell personatge que entra en camp amb eixa manera de caminar.

  3. La planificació, la narrativa, és molt ajustada a la història que es conta; ni sobra ni falta.

  4. Hi ha una intenció, també estètica en la búsqueda d’una textura d’imatge que conte més enllà del que diuen els fets.

  Enhorabona!!

 3. Ariadna on febrer 17th, 2010 10:16 pm

  Gràcies de veritat.
  Aquest any l’EACN a sigut especial, he aprés coses, m’he divertit…

 4. Andrea on febrer 17th, 2010 10:29 pm

  Aquesta proposta m’ha agradat molt, Ari, me ho vaig passar molt bé fent-ho i sobretot buscant el vestuari… Aquesta EACN ha sigul diferent, divertida, especial… totes ho són!
  Un abraç

 5. Ariadna on febrer 17th, 2010 10:42 pm

  tens tota la rao :) buscar el vestuari fou una aventura i total…

 6. Rosana on febrer 19th, 2010 4:13 pm

  Tant de temps sense comentar. Però no sabia que posar. Ara ja no estic tant en contacte amb l´audiovisual, i no se com opinar.

  M´agrada el video. Mostra una realitat breu i molt abundant però el final de la història no es que siga molt abundant.

  Hi ha moltes maneres, raons per fer cinma. No cap que hi haja una única resposta. Cadascu fa el que fa perque vol fer-ho. Jo ho faig perque m´agrada,perque vull entretindre algú, expressar-me d´una altra manera a la habitual. Contar coses de maneres que sense una realització previa no puc fer.
  Ara estic fent un treball audiovisual per al profesor de llengua castellana. Els meus companys de classe i jo anem a grabar una història curta de Valle-Inclán. Porte temps organitzant-lo. Qui fa de qui, els arreglos al guió, que tenim que portat, vestuari, material, quins dies podem o no grabar… i després el muntatge i buscar música. I el treball és per a aquesta evaulació. No se si arribarem… Puc presentar-li un trailer.

  Però açò no té res a veure.

  Espere veure més seqüéncies d´aquestes. M´agraden :D

  Rosana.

 7. admin on febrer 19th, 2010 6:23 pm

  Rosana, una alegria tornar a llegir-te a 400 colps. Avui mateix canviaré el vídeo i anirem mostrant els resultats. Si t’animes et podria enviar el tema i fas alguna cosa; només si t’abelleix; entenc que aneu prou liats. I d’altra banda trobe que seria molt didàctic mostrar un audiovisual sobre Valle-Inclán fet per vosaltres. Ànim!

 8. Shaquita on abril 1st, 2012 2:56 am

  I Tebow At yuor web blog! Funny !

 9. 青汁 on abril 4th, 2012 11:07 pm

  青汁

 10. fettabsaugung on abril 10th, 2012 2:05 am

  Bei der Auswahl der geeigneten Brustimplantate stehen heute ausgewählte Designs zur Verfügung.

 11. Juan Fecher on abril 25th, 2012 9:29 am

  superb stuff thanx :)

 12. Kristy Jinright on juny 8th, 2012 10:57 am

  THe cutest thing since chocolate. love it!!

Leave a Reply