Repensem

Posted on gener 29, 2010 
Filed Under altres

Intentem atendre l’actualitat, llegir, estar en contacte amb altres propostes, seguir a persones vinculades al món de la cultura o l’ensenyament, per aprendre i poder repensar-nos quasi a diari. Fa dues setmanes llançàvem una novetat: la possibilitat de puntuar una pel·lícula. Ja comentàrem que estàvem provant el sistema d’enquestes polldaddy i explorant les seues possibilitats. D’alguna manera pensàrem que era un sistema senzill d’interactuar amb els lectors de 400 colps i de facilitar a aquestos la possibilitat de valorar, aconsellar, orientar altres lectors sobre pel·lícules proposades. Però ves per on, via twitter, acabem de donar amb una reflexió del director, actor i guionista Nacho Vigalondo sobre aquestos sistemes de puntuació que trobem encertadíssima, plena de sentit i que ens ha fet adonar-nos de pot ser un bon grau d’ingenuïtat per part nostra. Podeu llegir-la en l’enllaç de baix, al blog que sobre cinema administra Nacho Vigalondo dins la web del diari El País. Llegiu-lo; ens interessa molt la vostra opinió.

http://bit.ly/4wv8PW

Comentaris

14 Responses to “Repensem”

 1. Francesc J. Lopez on gener 29th, 2010 11:22 pm

  Rectificar és de savis i ens ho demostreu cada dia(que en sou de savis) i molt. Certament “La puntuación acaba siendo más relevante que lo que representa” té molt de sentit i, a més, hi ha un altre aspecte: algunes perones es deixen portar fàcilment per les llums de les puntuacions i passen per alt pel·lícules (que és el cas de hui) que a una altra persona no els han agradat però a ella li podrien fer passar molt bona estona, i a l’inrevés. Crec que les crítiques i les puntuacions són sempre subjectives i, per tant, cal saber llegir-les perquè hom puga traure’n el màxim profit.
  Salutacions cordials.

 2. Paco Raga on gener 30th, 2010 3:02 am

  Una gran aportació, amb independència de que un grup de persones puguen intersubjectivament posar punts a una pel·lícula (crear una valoració, que tan sols expressa el promedi de valoracions -que sens dubte les fem tots i sempre-, de eixe grup). Altra cosa és que això s’use com a raser per a valorar una pel·lícula, i menys encara per a decidir si vas al cienma o no (a l’estil de les cartelleres). A banda del cine, bé que apreciem que en ocasion es dona l’aberració que les notes, les qualificacions acadèmiques, s’han convertit en una fi en si mateixes, no en un instrument al servei de l’aprenentatge. Per a mi, la més aberrant d’aquestes formes degenerades d’avaluació és la punitiva (trista exhibició d’un poder minvant, en decadència). Salut *****

 3. Pilar Alfonso on gener 31st, 2010 5:55 pm

  Jo ho veig de manera una mica diferent:
  1- Pel que fa a les famoses “estrelletes” crec que són un joc prou inofensiu. “M’ha agradat”/ “no m’ha agradat”/ “m’ha agradat una mica o gens o una mica més que gens”…Per a mi, és molt pitjor la “crítica” d’actualitat que es fa ara com ara a la premsa. La crítica hauria de servir, crec, per a orientar la mirada, per relacionar,per analitzar, per descobrir…Tanmateix,actualment només val (amb les excepcions,poques, que vulgueu) per promocionar determinades pel.lícules.Per a mi els “arguments” de l’anomenada crítica són molt pitjor que el joc de les estrelletes.
  2- Pel que fa a les qualificacions acadèmiques, suposo que estarem d’acord en què ja no són el que eren, que ara es valoren moltes destreses i és tot molt més complex que un simple numeret el dia de l’examen. D’altra banda, crec que els alumnes necessiten mecanismes d’(auto)avaluació que els ajuden a fer-se estudiants responsables i conscients.
  3- Posats a repensar, jo (re)penso constantment si el que fem participant contínuament en els Festivals escolars és el que hauríem de fer. ¿No és pura competitivitat? ¿La qualificació que ens donen no és també una nota numérica? Tu, un 10: has guanyat. Tu, un 9, o un 8 o un 7,5: no has guanyat.
  I perdoneu-me la incontinència verbal… serà que acabo d’arribar de la mani…

 4. Paco Raga on gener 31st, 2010 9:15 pm

  Estaves a la mani… i no ens hem vist. El Jordi Orts i jo mateix també hi erem. No sé si participar és pura competitivitat, depén de l’estil de participació. Però crec que en el nostre cas és més bé un pur posar en comú, aprenentatge mutu i creixement! Una abraçada, salvem el Cabanyal1

 5. admin on febrer 1st, 2010 1:23 am

  Hola Pilar:

  Xé quina llàstima bo haver-nos trobat! Cabanyal en busca de la seua identitat.
  Trobe molt interessants les teues aportacions; li donen un matís molt enrequidor al debat. És cert que la pretensió a 400 colps en posar el sistema de puntuacions era més brindar la possibilitat dels asidus a orientar-nos en aquelles pel·lícules que proposàvem i si de cas donar peu precisament a la reflexió i el debat cinematogràfic. Pot ser començàvem per comoditat, però a la vegada també ens resultava atractiu; per què no dir-ho. Però llegit l’article de Vigalondo hem tornat a pensar que és cert; no deixàvem d’alimentar una pràctica prou enganyosa que estableix un biaix consiedrable en relació al coneixement. Tot i que ben considerat pot ser un sistema vàlid (el de les puntuacions -tal i com les comentes-) requereix d’un grau de maduresa considerable. Estic cansat de veure, ja en xiquets de primària, aquesta obsessió per la nota (amb tota la càrrega que comporta) en clar detriment del desig i el goig d’aprendre. Sostenir aquest desig és el nostre gran repte com a professionals de l’educació, especialment en el treball amb adolescents. És per això que tirem endavant 400 colps i ens val si serveix com a un model possible tot i que siga per uns pocs alumnes. Buscarem noves formes.

  Seguim!!

 6. Pasquale Madaris on febrer 19th, 2012 5:25 pm

  powerful laser pointer…

 7. large boobs on març 16th, 2012 9:43 pm

  I continue to be surprised to see so many comments here

 8. 青汁 on abril 3rd, 2012 1:22 pm

  青汁

 9. fettabsaugung vorher nachher on abril 10th, 2012 9:51 pm

  Jeder Korpus ist individuell. Jeder Corpus hat individuelle Bedürfnisse. Jeder Körper braucht eine individuelle Beratung.

 10. Tyson F. Gautreaux on maig 12th, 2012 5:33 pm

  further growth and development of china-us military relations, international and regional security situation and issues of common concern full exchange opinions. beats by dre In

 11. Zachary Canwell on maig 18th, 2012 10:44 pm

  producti cleva kala laddie select rerun patron dispatch niggling

 12. Stefany Fieselman on juny 1st, 2012 12:50 pm

  Profound post I enjoyed it. Someone else once said: The exit is usually where the entrance was.

 13. Cecilia Hix on juny 6th, 2012 9:42 am

  here we go again

 14. Emerson Ditchfield on juny 6th, 2012 7:17 pm

  interval chia mattera Shayna reckoner theard distraction Said rustproof

Leave a Reply