Tirant Avant 2010

Posted on gener 26, 2010 
Filed Under cinema, festivals

Començàrem l’any amb un apunt on comentàvem l’evolució dels Premis Tirant cap als nous Tirant Avant, Festival de l’Audiovisual i les Noves Tecnologies, convocats per l’Agència d’Informació, Formació i Foment de l’Audiovisual (l’aiffa) i obert a les produccions escolars valencianes. Avui recordem que a les 14.00 h. del proper 1 de febrer finalitzarà el plaç d’inscripció d’obres a concurs. Teniu les bases i la butlleta a complimentar per a participar a la web del festival.

D’altra banda, enguany s’introdueix en les bases per a la participació la següent apreciació: es valoraran especialment aquelles obres la temàtica de les quals gire al voltant de la solidaritat, la igualtat de gènere, la integració social dels immigrants i la interculturalitat de les societats modernes, la sostenibilitat i les accions que afavorisquen el medi ambient o que vulguen conscienciar sobre la seua problemàtica, així com les propostes d’innovació social en general que ens puguen ajudar a superar l’actual situació de crisi. Aquest plus de valoració en obres que aborden aquestes temàtiques ens provoca, al llegir les bases, algun que altre dubte en el seu plantejament. Molt segurament, intuïm, estarem d’acord en els posicionaments ideològics que en relació a aquestos temes d’innegable importància adopta el festival. Però al mateix temps no podem deixar de recordar les hipòtesis d’Alain Bergala, tan reveladores per 400 colps, en les quals aposta clarament per fugir a l’escola d’aquella manera d’entendre la transmissió i l’aproximació al cinema des de posicions ideològiques defensives. Simplement tracem aquest dubte sense desenvolupar-lo en la seua amplitud, encara que mereix una bona estona de debat, xarrada o línies escrites.

Tot i així volem animar-vos a presentar obres als Tirant Avant, a omplir les projeccions i participar de ple en aquesta festa nostra del cinema.

http://www.tirantavant.com/tirant-avant-escolar-2010/

Comentaris

2 Responses to “Tirant Avant 2010”

  1. Joan Garcés Barrera on gener 26th, 2010 5:41 pm

    Doncs segons els temes que dius que valoren més, Joan, Carla i l’autor no sé si guanyarà cap premi. Per cert, no entenc ben bé allò de les hipòtesis d’Alain Bergala!;)

  2. admin on gener 27th, 2010 1:44 am

    Hola Joan; com sempre quin goig. No ens han d’obsesionar els premis. El festival marca unes pautes i estan bé. Respecte a la hipòtesi t’hauries de llegir el llibre de Bergala, pot ser uan mica més avant.

    Per cert, mira l’apunt del taller de Cova Macías i jo no m’ho pensaria dues voltes.

    Una abraçada

Leave a Reply