La seqüència de la setmana 14

Posted on maig 3, 2010 
Filed Under cinema, seqüència

En conéixer el concurs de curtmetratges d’un sol pla-seqüència del qual vos informàvem la setmana passada, ens vàrem enrecordar d’aquest clàssic realitzat també en només un pla-seqüència. La peça ens serveix per reactivar la secció La seqüència de la setmana a l’espera que alguns alumnes ens tornen a fer arribar les seues aportacions amb les quals i de manera ben interessant nodríem aquest apartat.

En un matí d’agost de 1978 el director de cinema Claude Lelouch va muntar una càmera subjectiva al davant d’un Ferrari 275 GTB i li va demanar a un amic, pilot professional de fòrmula 1 (diuen que era Jean Pierre Jabouille) que ho conduïra a tota velocitat pel cor de París de matinada. Després d’exhibir la pel·lícula en públic per primera vegada, Lelouch va ser arrestat. Mai va revelar la identitat del pilot i la pel·lícula va ser prohibida… Per raons tècniques la pel·lícula dura només 10 minuts. El recorregut parteix de Porte Dauphine, passa pel Louvre i la Basílica de Sacre Coeur. Els carrers estaven obertes al tràfic perquè Lelouch no va poder obtenir permisos. El pilot va completar el recorregut en uns 9 minuts, arribant en alguns moments a velocitats de 325 quilòmetres per hora. Es veu com es bota semàfors en roig, passa al costat dels vianants, condueix en direcció prohibida o esquiva camions de les escombraries.

Desafiament, velocitat i sincronia tècnica en una nova seqüència la qual podeu gaudir a la finestra lateral.

Comentaris

Leave a Reply