La seqüència de la setmana 10

Posted on novembre 30, 2009 
Filed Under cinema, seqüència

La pel·lícula “Freaks” és una pel·lícula de culte per distintes raons. A pesar d’això, a l’hora d’eixir a la venta no va tenir gens d’èxit i causà molta polèmica, tanta que al Regne Unit va estar prohibida la seua reproducció durant molts anys.

El director i productor, Tod Browning, va nàixer als Estats Units el 1882. Als 16 anys, es va canviar el nom (abans es deia Charles Albert Browning) i es va apuntar a la vida de circ i de faràndula, que el fascinà i va ser una inspiració per a les seues pel·lícules. L’any 1913 es deixà aquesta vida i es dedicà, entre altres coses, a dirigir de tant en tant algun curtmetratge. El 1915 va xocar amb el cotxe contra un tren en marxa. En l’accident va morir un actor i ell es va destrossar la cama. Va deixar de dirigir i es va dedicar a escriure guions. Dos anys més tard, es va recuperar i va continuar dirigint. L’any 1931 va ser el director de “Dràcula”, la tercera pel·lícula sobre aquest personatge, i un any més tard, va dirigir i produir Freaks.

L’argument anava sobre un triangle amorós en el circ entre un nan, una trapezista i un forçut, però en la pel·lícula es dóna més importància a les relacions internes del grup que a l’argument; d’un grup format per fenòmens del circ, per éssers estranys i anòmals que tenen un sentiment de grup. En anglès, precisament la paraula Freak significa “anòmal, anormal”. Tod Browning intenta fer veure que en els grups ben cohesionats, al fer mal a un dels integrants s’està fent mal a tots els integrants, i per això el nan posteriorment és recolzat pels seus companys: nans, mutilats, persones amb deformitats físiques…

Cal dir que tots els nans, mutilats, i deformes eren actors que realment tenien aquests defectes i no són efectes especials ni maquillatge, fet que va fer opinar als directors de la cadena que mai no s’havia filmat res tan horrible. A més, la crueltat de la venjança del nan és tal que la pel·lícula està catalogada dins del gènere de terror. En aquesta escena de la pel·lícula, la boda del nan i la trapezista (en realitat els dos actors eren germans i formaven una companyia teatral), és quan la trapezista és finalment acceptada pels Freaks com a part del seu grup, com una altra Freak. La venjança del nan serà posteriorment convertir-la realment en una Freak.

Pau Baquero
4t ESO | Escola Gavina | Picanya

http://www.youtube.com/watch?v=_c43Sa4dztk

Comentaris

10 Responses to “La seqüència de la setmana 10”

 1. admin on novembre 30th, 2009 9:25 am

  excel·lent ressenya que convida a veure la pel·lícula

 2. Paco Raga on novembre 30th, 2009 10:11 pm

  Caram, m’encerteu les pel·lis. Resulta que un número de teatre (fallit, val a dir-ho) que vaig escriure es basava en un (o dos) dels personatges que ixen en la pel·li de Freaks: les siameses Hilton. Eren realment siameses, i com en el seu paper de la pel·lícula, foren exhibides en circs i “Side-shows”, en parades dels monstres. La seua vida real és apassionant. Arribaren a ser les persones millors pagades del món, i s’avançaren a un fenòmen actual com és el “famoseo” (celebrity), en divulgar la seua vida amorosa, disparant el morbo per veure-les actuar en Broadway… Però ací us llance una pregunta: no és igual de monstruós mirar hui per televisió tota aquesta galàxia de frikis, de monsters, de “famosillos” freaks, per a fer burla i escarni? Tenim molt a aprendre encara sobre els diferents a nosaltres!

 3. Joangb on desembre 1st, 2009 5:16 pm

  Cada dia me sorprens mées Paco! jaja
  Les siameses Hilton era un bon numero!

 4. admin on desembre 2nd, 2009 1:53 am

  Ei, Joan!! Ja t’he vist a les imatges de l’Inquiet. Molt bo. Per cert, i ja que et deixes caure per aquesta secció; la teua ressenya?

  Una abraçada

 5. Joangb on desembre 2nd, 2009 3:15 pm

  Jortss!
  Puc fer una ressenya del Padrinoo? tria alguna escena si vols!
  Ja has tornat de Madrid o que?
  demà anem a vore Joan,Carla i l’autor l’equip actoral que encara no l’hem vista!

  Una abraçada!

 6. admin on desembre 3rd, 2009 12:23 am

  Hola Joan:

  Ok; El padrino és un gran clàssic. Que et sembla la primera escena (http://www.youtube.com/watch?v=9wGf2fYWNiA). Pots treure-li molt, el plantejament al voltant de la justícia, les oportunitats, el model de vida americà, el poder,… qeu fa és ben interessant. Narrativament fixat en el moviment de càmera a partir de començar la pel·li amb un primer pla.
  Ja continues, una abraçada i segurament ens vegem demà.

 7. katalog seo on febrer 18th, 2012 12:46 am

  The more I read, the more difficult to stop reading it is.

 8. parkave coffee on febrer 19th, 2012 1:23 am

  indian lifestyle

 9. new homes for sale on abril 29th, 2012 3:52 pm

  We do not go from normal weight to morbidly obese in the course of a week or even in the course of a month

 10. Leon Koppang on juny 8th, 2012 9:56 am

  Those are so beautiful!

Leave a Reply