4a edició en línia de DocsValència

Posted on desembre 5, 2020 
Filed Under cinema, festivals

docsvalencia-20

Doncs sembla que no posem l’accent de manera errònia no? Algú hauria de dir, agendaaaaa! I és que en pocs dies a Cinema Jove i al VI Cicle de Cinema Valencià Actual sumem ara una nova edició de DocsValència, el més que suggerent festival internacional de cinema documental. Ja des d’un punt de vista més egoista demanaríem agenda també perquè les dates van atapeïdes d’altres qüestions a atendre dins del que és la dinàmica escolar; som al tancament de trimestre. Per tant ens mirem, amb enveja en la distància, eixa oferta tan interessant de propostes com són presentacions o masterclass ara ben accessibles amb l’assoliment de l’streaming com a forma d’accés i participació.

Siga com siga ens emplacem, vos convidem, a seguir atents a la proposta perquè els documentals transcendeixen la pantalla, van molt més enllà. Tenen el potencial de respondre moltes preguntes, però també de generar d’altres noves; d’aportar idees, actituds, i, en definitiva, de transformar el nostre voltant. Són una eina fantàstica per a conèixer, observar, reflexionar i transformar la realitat que ens envolta, tant la que sembla llunyana i aliena com la propera i pròpia.

DocsValència no és només un festival de pel·lícules, també històries, mirades, perspectives, vivències i, sobretot, intercanvi de cultures. Cada documental és emoció, descobriment, sorpresa, bellesa, poètica i, per què no, humor. Açò és el que es vol transmetre a l’espectador quan les llums s’apaguen. La proposta passa necessàriament per entendre els festivals de cinema documental com a espais d’agitació intel·lectual, com a escenaris per a pensar el nostre món i gaudir descobrint-ho. I per això no només hi ha projeccions sinó també tenim el DocsFòrum com a indispensable espai de debat, reflexió i anàlisi que va molt més enllà. En aquesta ocasió, el festival s’engalana amb la presència de Hubert Sauper, el multipremiat cineasta austríac, del qual es presentarà Epicentro, la seua última producció. Així mateix, Sauper impartirà una classe magistral. Totes dues activitats podran gaudir-se de manera gratuïta en les xarxes socials de DocsValència. I un avís final de l’organització: la sorpresa està assegurada.

secció ofocial | docsfòrum | informe de resultats 2019 | @DocsValència

Comentaris

Leave a Reply