Compartir el cinema

Posted on març 7, 2017 
Filed Under cinema, educació

compartir-el-cinema

Molt lligat a la qüestió de la formació dels mestres, portem hui una proposta molt suggerent i de segur que de qualitat doncs ve organitzada per un col·lectiu referent per nosaltres com és A Bao A QuCinema en curs. Es tracta de la jornada Compartir el cinema en la qual es proposa reflexionar sobre la creació cinematogràfica des de l’interior, per endinsar-se en els processos, els diàlegs, els materials, els referents que hi ha darrere les pel·lícules. Obrirà la jornada Alain Bergala amb una conferència sobre filiacions cinematogràfiques en què ens descobrirà com d’importants han estat per alguns cineastes les pel·lícules que admiren, com impulsen la seua creació, com ressonen en les seues pel·lícules. A continuació algunes parelles de treball compartiran els seus processos de creació a partir de seqüències dels seus films i materials de treball: Mar Coll i Valentina Viso parlaran de la construcció del guió; Fernando Franco i Miguel Ángel Rebollo mostraran el procés de la concepció visual dels films (colors, espais, objectes…); Jonás Trueba i Francesco Carril  parlaran del treball de l’actor, el text i el personatge.

De vesprada, es veurà com algunes d’aquestes qüestions de la creació cinematogràfica es traslladen a l’àmbit pedagògic de la mà de Cinema en curs. Es reflexionarà sobre descobertes, desitjos i transformacions. Començarà amb una conferència d’Eulàlia Bosch i a continuació es farà conversa amb alumnes, docents i cineastes sobre Cinema en curs i sobre com la creació cinematogràfica esdevé motor d’aprenentatge i creixement, de confiança i obertura, de compromís amb el món i amb els altres.

Es pot descarregar el programa de la jornada. Places limitades a l’aforament de l’Auditori del CCCB. Inscripcions fins el 13 de març a:
http://bit.ly/inscripcions_compartirelcinema_2017

Comentaris

Leave a Reply