Els 10 magnífics

Posted on octubre 29, 2009 
Filed Under cinema

Atenció a aquesta opció perquè pot donat joc com a recurs per conéixer alguns directors de cinema de manera ràpida però prou efectiva. El canal TCM, Turner Classic Movies, presenta sota el títol de “Els 10 magnífics”, una selecció de deu reportatges dedicada a 10 grans directors de cinema en actiu. La selecció no té desperdici: Joel & Etha Cohen, David Lynch, Martin Scorsese, Clint Eastwood, Jim Jarmusch, Lars Von Trier, Wong Kar Wai, Quentin Tarantin, Tim Burton i Woody Allen. Els resportatges estan presentats amb un ritme de crònica accelerada i si bé l’anàlisi de les obres és prou limitat la sèrie permet descobrir detalls sobre cadascun d’aquestos grans del cel·luloide, els seus començaments, la seua trajectòria, les seues fonts d’inspiració, les seues manies i obsessions, els seus temes predilectes… En aquest apunt podeu veure el primer del llistat dedicat als germans Cohen. Per exemple, veure el vídeo ens ha permet saber un detall ben interessant com a curiositat i per entendre millor el seu treball. I és que en les pel·lícules dels Cohen apareix Roderyck Jaynes com a muntador; doncs bé Jaynes és senzillament el pseudònim que han utilitzat els propis germans Cohen per muntar les seues pel·lícules. Així, moltes més coses per descobrir.

http://www.canaltcm.com/los10magnificos

Comentaris

3 Responses to “Els 10 magnífics”

  1. Francesc J. Lopez on novembre 3rd, 2009 1:12 am

    Una magnífica troballa que aprofitarem de segur enguany mateix.

  2. fettabsaugung bilder on abril 10th, 2012 2:04 am

    Die Korrekturoperation besteht aus der Weite von Drüsen- außerdem Hüftgold sowie überschüssiger Haut des weiteren Straffung der Brust mit Neupositionierung des Brustwarzenhof-Komplexes.

  3. jetton besancon on juny 11th, 2012 3:43 pm

    Super cool ! Je commence d’entrevoir cet editorial oui! c’est meritoire cool.

Leave a Reply