Bon Nadal!

bon_nadal_14

Des de 400 colps volem desitjar-vos bon Nadal. Esperem que el 2016 siga un any pròsper en iniciatives allà on es troben l’audiovisual i l’educació. Bones festes!

Taller de curtmetratges

taller_curtmetratges_silla

Ja tenim el Nadal damunt i les vacances ben poden ser aprofitades també per participar d’alguna activitat formativa interessant com aquesta que proposa La Nau Jove de Silla. Es tracta del Taller de curtmeratges adreçat a joves d’entre 14 i 25 anys i en el quales traballarà la creació audiovisual per abordar l’assetjament escolar. El taller estarà dividit en quatre blocs, un per dia: el llenguatge audiovisual, l’ús del teu smartphone i com utilitzar-lo de manera professional, l’elaboració d’un guió i finalment l’edició i la postproducció. No sabem qui imparteix el taller però estarem ben atents a possibles resultats.

Dies : 28, 29 i 30 de desembre i 4 de gener
Horari: d’11 a 14h
Lloc: La Nau Jove de Silla
Inscripció gratuïta
15 places.

El festival i la ciutat

festival_ciutat

Que la cosa es mou a la ciutat és ja evident; que comença a moure’s al festival sembla que també. De fet, enllacem dos apunts dedicats a Cinema Jove, des d’on comencen a anticipar-se propostes ben suggerents. Però, com es connecten els festivals amb el públic? Quines polítiques de dinamització de públic engeguen? Quins vincles es generen amb les associacions de la ciutat? Com s’impliquen els mitjas de comunicació? Precisament per repensar el paper del festival en la ciutat i de la ciutat en el festival ens conviden a la trobada que es celebrarà demà 17 de desembre amb Javier Angulo (director de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid i antic membre de l’equip del Festival de Cinema Espanyol de Màlaga) i José Luis Cienfuegos (director del Festival de Cinema Europeu de Sevilla i exdirector del Festival Internacional de Cinema de Gijón), així com amb destacats periodistes de l’àmbit cultural.

Lloc: Aula Magna. Centre Cultural La Nau. Carrer de la Universitat, 2. València.
Hora: Dijous, 17 de desembre de 2015, a les 11.45 hores.
Entrada lliure.

El festival i la ciutat

Pantalla Jove, la nova proposta didàctica de Cinema Jove

meu_amigo

Aquesta nova activitat sorgeix enguany amb la voluntat d’acostar la programació del festival als més joves, en sessions especials on compartir i comentar el cinema. Pantalla Jove és un projecte didàctic per a l’educació audiovisual, que inclou curts programats pel festival i altres escollits per la seua qualitat i interès formatiu. Inclou dos programes: el programa 1 dirigit als estudiants de segon i tercer cicle de Primària; i el programa 2 dirigit als estudiants de Secundària i Batxillerat. A més, en cada sessió els curts són presentats i comentats amb els estudiants.

Històries emocionants i variades, que van des de l’animació al documental, amb protagonistes infantils i adolescents en la seua majoria. Així, els més joves poden pensar el cinema i mirar també el seu reflex en aquesta pantalla que és seua, la Pantalla Jove.

Lloc: Centre cultural La Nau. c/Universitat 2, 46003 València
Dies: dilluns 21 i dimarts 22 de desembre · Hora d’inici de la sessió: 10.00 h.
Durada sessió aproximada: 100 minuts, en els quals cada curtmetratge es presenta i comenta amb els participants.
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Contacte per a inscripcions:
Álvaro Yebra  ·  ayebra@somelikeitshort.com  ·   T 699038893

Programa 1 – Primària (60′)
El empleo (Santiago ‘Bou’ Grasso, Argentina, Animació, 2008, 6′)
El vendedor de humo (Jaime Maestro, Espanya, Animació, 2012, 6′)
Eideann (Álvaro Granados, Espanya, Animació, 2013, 5’19)
Homeland (Juan de Déu Ivori Atienza, Espanya, Animació, 2009, 6’25)
Tzdafa (Maya Tiberman, Israel, Ficció, 2013, 07’17)
Qué divertido (Natalia Mateo, Espanya, Ficció, 2010, 10’24)

Programa 2 – Secundària i Batxillerat (60′)
Zepo (César Díaz Meléndez, Espanya, Animació, 2014, 3′)
Escolta (Pablo García, Espanya, Documental, 2014, 27′)
El empleo (Santiago ‘Bou’ Grasso, Argentina, Animació, 2008, 6′)
El vendedor de humo (Jaime Maestro, Espanya, Animació, 2012, 6′)
Meu amigo Nietzsche (Fáuston da Silva, Brasil, Ficció, 2013, 15′) [imatge]

dossier

Organitza: Festival Internacional de Cinema de València Cinema Jove i Direcció General de Cultura i Patrimoni

Porta’m bàsquet

Ens torna a escriure Josep Antón, del CEIP San Joan de Ribera de Burjassot, per comunicar-nos la nova bona i ens conta: Tenim un nou curt a l’escola i tornem a estar d’enhorabona perquè hem sigut premiats al concurs que ha organitzat la FEB (Federació Española de Basquet). El curt es va realitzar el passat mes d’octubre quan el mestre d’Educació Física del centre em va parlar del Programa Actibasket. Aquest programa está impulsat per la FEB, la Fundació Trinidad Alfonso i el València Basket Club. La tasca es tractava de realitzar un mural amb un Decàleg del Bàsquet un curt d’uns 5 minuts on els alumnes i la resta de la comunitat educativa expresaren missatges relacionats amb el bàsquet així com les carències del centre en material i infraestructures per a la seua pràctica.

Tráeme baloncesto és el nom del curt, dirigit pel mestre Josep Anton i protagonitzat per un grup d’alumnes de l’escola. Constitueix un cant a la pràctica del bàsquet i l’esport -inseparable de l’educació- i denuncia també les carències d’instalacions esportives en aquesta escola pública. De fet, els alumnes de la línea en valencià del centre no tienen més remei que traslladar-se al parc públic de l’Eixereta per tal de realitzar les seues sessions d’Educació Física mentres no finalizen les obres de reforma del centre que actualment continúen paralitzades. ”Començarem la casa… Per les cistelles” un lema tan íronic com esperançador, ens deixa una porta oberta a un canvi que l’escola ja demana i mereix des de fa temps.

D’altra banda, comentar que el passat dimecres 2 de novembre, es va lliurar el premi a l’escola, dos cistelles de bàsquet traslladables. A més els auténtics protagonistes, junt als alumnes, van ser els exjugadors Jorge Garbajosa, Elisa Aguilar i Victor Luengo, junt amb el base del València Basket Sam Van Rossom, que van gaudir del curt i van respondre a totes les preguntes formulades pels alumnes i van agraïr el treball realitzat pel centre. Després de la presentació, van estrenar les cistelles amb diversos llançaments ben afortunats la majoria. Va ser un dia divertit emocionant i inoblidable per a la xicalla del centre i també per a totes les parts implicades al projecte.

Col·lectius en el cub blanc

paupac

Quan algú, a títol individual o com a col·lectiu, ens fa partíceps dels seus projectes, nosaltres no podem més que tornar el detall i contribuir a la difusió de la proposta compartint-la en la nostra plataforma. És el cas ara de la Fundació La Posta i la seua recent exposició. Col·lectius en el cub blanc es planteja com una combinació de vídeo-creació, cinema de no-ficció i videoinstal·lació, seguint la línia de treball que han batejat com En els límits, i que pretén transitar les fronteres d’aquestes etiquetes associades als llenguatges audiovisuals per entendre la relació d’aquest mitjà d’expressió tant amb l’àmbit artístic, com amb el conjunt de la societat.

Fundació La Posta, organització sense ànim de lucre, neix com un projecte orientat a la investigació i divulgació de l’art contemporani, i en termes més amplis i més profunds, com un projecte dirigit a dinamitzar la creació, una creació arrelada en les potencialitats pròpies amb la mirada posada en el desenvolupament individual i col·lectiu. És objectiu de la Fundació La Posta acollir pràctiques artístiques que estiguin vinculades a processos socials i econòmics. En sentit contrari, no es tracta de donar satisfacció al desig de l’art per l’art (o d’acatar el principi de l’autonomia de l’art tal com es va formular durant l’imperi de la modernitat).