96 159 05 94 — correuclickedu

27 DE SETEMBRE VAGA MUNDIAL PEL CLIMA

27 DE SETEMBRE VAGA MUNDIAL PEL CLIMA
23/09/2019 Sandra Cuevas

Avui dilluns, 23 de setembre, hem fet la primera acció d’aquesta setmana: tots i totes ens hem reunit a la nostra estimada muntanyeta i hem fet un minut de silenci pel Planeta Terra. Durant 60 segons, des dels més menuts fins als més grans hem restat callats, muts. Envoltats d’arbres i d’arbustos, només hem escoltat la paraula dels ocells. En acabar, hem recordat que demà dimarts 24 de setembre, hem de venir vestits amb una samarreta verda. Si no en tenim, val un llaç, un mocador, uns pantalons, unes sabates. Com més en serem, més goig i ressò farem.

clima-escolagavina
clima

I en defensa del futur, d’un planeta viu i d’un món just. Recents informes de la Pataforma Intergovernamental en Biodiversitat i Serveis dels Ecosistemes (IPBES) assenyalen que prop d’un milió d’espècies d’animals i de plantes es troben a la vora de la extinció com a conseqüència de les activitats humanes. D’altra banda el Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC) alerten de la deterioració d’un gran nombre d’ecosistemes, tant terrestres com marins, així com del punt de no retorn enfront del canvi climàtic, ara ja emergència climàtica, a causa de l’escalfament global d’1.5ºC.

La convocatòria, d’àmbit mundial, inclourà manifestacions, aturades estudiantils i de consum, tancaments patronals d’entitats compromeses i mobilitzacions als centres de treball i als carrers.

Són moltes les entitats, les associacions, les organitzacions que s’hi sumen. Entre d’altres València Saludable (http://valenciasaludable2030.es/?page_id=127), adherida a l’Aliança per l’Emergència Climàtica VLC i que ha enviat a les escoles una proposta de participació i d’activitats a fer al llarg de la setmana. A l’escola realitzarem un seguit d’accions al llarg de la setmana, tal i com us hem explicat al correu que heu rebut avui.

Us animem que consulteu els enllaços següents i allò que diuen la Plataforma Intergovernamental en Biodiversitat i Serveis dels Ecosistemes (IPBES) sobre les espècies animals i vegetals, i el Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC) sobre la deterioració dels ecosistemes i el canvi climàtic, ara ja emergència climàtica.

–               https://www.entrepobles.org/news/vaga-mundial-pel-clima/

–               https://www.sostenible.cat/noticia/convocada-una-vaga-mundial-pel-clima-el-27-de-setembre

–               http://xarxanet.org/ambiental/noticies/convocada-vaga-mundial-pel-clima-el-27-de-setembre

–               https://criatures.ara.cat/escola/escoles-catalanes-se-sumen-fridays-for-future-contra-canvi-climatic_0_2244375552.html