96 159 05 94 — correuclickedu

25 de Novembre. #Ni una dona menys

25 de Novembre. #Ni una dona menys
25/11/2019 Loli Company

L’origen d’aquest dia ve de l’assassinat de tres activistes polítiques dominicanes, les germanes Mirabal (conegudes com les Papallones) el 25 de novembre de 1960. Aquestes dones, fermes opositores del règim del dictador dominicà Rafael Leónidas Trujillo, van ser assassinades eixe any per defensar els seus ideals i anar en contra d’un estat dictatorial.  A partir del 1981, Amèrica Llatina va començar a commemorar cada 25 de novembre el dia contra la violència de gènere i el 1999 l’ONU es va adherir a aquesta reivindicació, tot declarant el 25 de novembre Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Avui seguim commemorant aquest dia per tantes i tantes dones assassinades, maltractades i infravalorades dia rere dia en la nostra societat. Una societat que veu arribar onades d’extrema dreta amb lleis que deixen fora del sistema de dret els col·lectius minoritaris i a tota aquella persona que no siga catalogada amb l’etiqueta de l’heteronormativitat occidental.

A l’escola volem deixar clar que NI AVUI, NI DEMÀ, NI CAP DIA de l’any, les dones poden ser tractades com a inferiors per qüestió de gènere.

És per això que ens sumem a les nombroses concentracions i manifestacions que tenen lloc arreu del món i us convidem a sumar-vos aquesta vesprada a les 19.30 h a la manifestació en contra de la violència de gènere que té lloc a València des de la porta de la Mar.

Avui una petita representació d’alumnes de l’escola i dues mestres hem assistit a l’acte de denúncia contra la violència de gènere que ha tingut lloc a la porta de l’Ajuntament de Picanya. Escoles, instituts de secundària i batxillerat, associacions, representants de diferents àmbits civils i administratius del poble hem llegit el nom de les dones víctimes per violència de gènere que a hores d’ara han estat assassinades al llarg de 2019.

Mentre muiren dones, fills i filles; mentre hi haja prostitució infantil i adulta, i xiquetes obligades a casar-se arreu del món no és ètic, moral ni de dret negar l’existència de la violència de gènere.

Ni avui ni demà, NI UNA DONA MENYS.

25n-5-escolagavina
25n-4-escolagavina
25n-6-escolagavina
25n-3-escolagavina
25n-1-escolagavina
25n-2-escolagavina