96 159 05 94 — correuclickedu

1r de primària

1r de primària
21/10/2019 Sandra Cuevas
1r-escolagavina

Els xiquets i les xiquetes de primer de primària enguany som detectius de lletres.

Aquest curs descobrirem totes les lletres, les seues formes, com sonen i quin és el seu nom. Les ajuntarem per llegir paraules, i les paraules, unes al costat d’altres ens explicaran coses del món, històries, contes, instruccions de jocs i moltes més coses que no pararíem de dir.

Ens visita el senyor abecedari, que és l’amo de les lletres. És invisible i màgic, i és per això que no el podem veure. Sap que aprenem a llegir i ens porta regals. A la classe ja ens ha portat un abecedari per a cadascú, i a alguns xiquets i xiquetes que li han escrit una carta, els ha portat llibres a casa, uffff!!!

Tenim una biblioteca ben bonica, un espai de jocs i un espai matemàtic. Cada dia en arribar a la classe mirem l’horari que tenim penjat a la porta i fem una estoneta de jocs o llegim tranquil·lament a la biblioteca. Tenim un llibre molt bonic que parla de la mar i que ens ensenya coses de les balenes blaves.

Volem cuidar la terra i és per això que reutilitzem les coses. Cuidem la classe perquè la volem bonica. Volem aprendre a llegir i també a dibuixar millor. Inventem números i aprenem moltes coses. Cada número té una historieta que ens ajuda a fer bé la seua forma, com aquestes de l’u i del dos. Per fer l’u, diem: puja sense parar i de seguida cau un bac. I la del dos diu: és un xiclet que roda, que s’estira i se’n va a la fira.

Ens agraden els tallers que fem amb els xiquets de 2n. Al principi, és un embolic això de les caretes per triar el taller on volem anar, però, a poc a poc, ens acostumem i ho fem cada vegada més ràpid. També ens agrada explicar el treball de les vacances a la resta de xiquets i xiquetes, posant-nos drets davant de tots i amb el treball al faristol. També ens agraden els treballs cooperatius, perquè podem decidim coses.

Practiquem l’educació. Dir bon dia, donar les gràcies o demanar les coses per favor.

Cada dia, un de nosaltres és l’ajudant de la mestra, i si cal fer qualsevol encàrrec, bé siga a la cuina, al despatx, o a una altra classe, és l’ajudant de la mestra qui hi va.

Ja som a primària, ens fem cada dia una miqueta més grans. Pugem els graons que ens ajuden a créixer, i allò important és pujar-los sense aturar-se i cadascú al seu ritme i en la companyia dels altres.