96 159 05 94 — correuclickedu

1R CICLE DE PRIMÀRIA. TORNEM DE NADAL!

1R CICLE DE PRIMÀRIA. TORNEM DE NADAL!
16/01/2022 Sandra Cuevas

Tornem de les vacances de Nadal, amb ganes de retrobar-nos amb tots els qui formen part de la vida de l’escola. Enguany, amb les restriccions que la situació sanitària ens demana i amb la incertesa de l’avui i el demà ens plantegem: com programem la setmana? No ho sabem. Cal fer-ho dia a dia, o millor dit, a cada moment. Les altes, les baixes, la febra, el positiu, el termòmetre, la mascareta, la vaccinació; que si la primera, la segona, la tercera, que si tinc, o tens, fred o tos. Tema recurrent en el dia a dia.

I els xiquets i xiquetes amunt i avall amb les mascaretes. Quina llanda!! Les volen cremar i no ens estranya. Les mestres també ho volem, perquè ensenyar a llegir i a escriure amb la boca tapada, mira que n’és, de complicat. Però ací estan, forts i valentes, amb la mascareta posada, perquè el virus el tenim ben enfadat i cal continuar enganyant-lo.

Aquesta setmana hem gaudit dels regals de Nadal. Dijous les joguines foren les  protagonistes i divendres ho foren els llibres. Al mercat tenim llibres extraordinaris i el plaer que els desperta tenir-los entre les mans és immesurable. I també el fet de compartir amb els altres tot allò que ens descobreixen. Hem presentat als companys els llibres que ens han regalat els reis o el Pare Noel. Ens hem explicat de què tractaven, si els havien llegit o encara no, si era un llibre que llegien amb els pares perquè la lletra encara era una mica difícil… Tots tenien alguna cosa a dir al respecte. Així defineixen a poc a poc els gustos i les opinions; i aprenen a estimar els llibres, més enllà, de  les dificultats que els puga comportar la mecànica lectora. Aquest procés, xino-xano i amb l’entrenament corresponent, guanyarà fluïdesa, com qualsevol altre aprenentatge. Si ens estimem els llibres i ens sentim atrets per les seues pàgines, pagarà la pena l’esforç que, de bon principi, suposa el fet de descobrir les paraules que amaguen.