96 159 05 94 — correuclickedu

Primer dia a tot vent – Praga

Primer dia a tot vent – Praga
25/04/2017 Loli Company

Primer dia a tot vent

Ja som a Praga. Després de l’arribada nocturna d’ahir i d’una ràpida instal·lació en l’hotel, hem passat el dia prenent contacte amb la ciutat i visitant els primers monuments. L’autobús ens ha recollit a les deu i hem iniciat el trajecte cap a Petrín, el turó que domina la ciutat antiga.

La pujada es fa en funicular, un d’aquells trens cremallera que remunten amb a penes esforços les vessants mentre s’entrecreuen regularment, sense pausa. Ja dalt, el primer que hem visitat ha sigut el laberint dels espills, ubicat en un antic palauet neogòtic construït per a una antiga exposició a finals del segle XIX.

Més tard, i sense cues -cap detall menor, aquest- hem pujat els quasi tres-cents graons de la Torre de Petrin, alçada en ferro també amb motiu d’aquella exposició oblidada. Té un paregut evident amb de la d’Eiffel -una “còpia lliure” segons Sergio, el guia que ens ha acompanyat. Des de dalt, i amb el sol que lluïa, la panoràmica és de les millors de Praga: a l’esquerra les construccions entre camps de l’altra banda del riu, al costat el castell, la catedral ennegrida, el pont de Carles IV i més enllà les torres del nucli històric.L’esmorzar ha sigut ràpid, en el parc dels voltants, i hem buscat l’autobús que ens ha dut al parc Bobova Draha, unes instal·lacions d’entrenament de bobsleigh reconvertides en xicotet parc d’atraccions. Ha agradat i molt, i les baixades s’han fet reiterades i fulgurants abans de dinar en la mateixa terrassa de l’establiment. Menús diversos, clar: la pizza ha guanyat, probablement, però també les hamburgueses, les ensalades o les verdures a la planxa. Ha passat volant, el temps, i hem retornat al centre, on hem tingut una estona lliure al voltant de la plaça de l’antic Ajuntament. Allà cada hora sona el rellotge amb la corresponent expectació. El descans posterior era obligat, una dutxa i una mica de relax abans del sopar i de pegar una volta. Dia complet, intens i a tot vent.