96 159 05 94 — correuclickedu

11 DE GENER, 20.30 h: EL CENTRE CULTURAL, PLE DE GOM A GOM

11 DE GENER, 20.30 h: EL CENTRE CULTURAL, PLE DE GOM A GOM
14/01/2019 Sandra Cuevas
CONCERT_picanya-escolagavina
concert_picanya2-escolagavina

Pels volts de les vuit de la nit, pares i mares dels 116 xiquets i xiquets d’Escorgavina ja eren com un clau a la porta del Centre Cultural de Picanya. Feia un fred que pelava titos i per això ben aviat, tots vam fer cap a dins. El teatre s’omplí, dalt i baix. I a l’escenari, quan cantaren els nostres xiquets i xiquetes, no hi cabia una agulla. Ho feren de categoria, s’ha de dir. De fet, moltes de les persones que allà eren així ho van valorar. Les cançons triades –Infants de molts colors, Te’n podria dir mil i En valencià– s’ajustaren d’allò més bé al significat de l’acte i al moment social i polític que vivim, en què hi ha veus que consideren que treballar per la igualtat entre gèneres no és gaire necessari ni important, i que la nostra llengua no està a l’alçada d’altres. Nosaltres som de l’opinió que la llengua, la llibertat, els drets de totes les persones s’han de respectar i reconèixer. I si no s’hi fa, doncs cal posar els mitjans per aconseguir-ho, no llevar-los.

El trio Jazz Manduche va engalanar l’acte amb tres moments musicals fantàstics, impressionats. I entre peça i peça, Irene Rodrigo recordava, d’una banda, el sentit d’aquests premis que fa 38 que se celebren i, de l’altra, Enric Valor, narrador, gramàtic, mestre de la paraula, recuperador de tantes i tantes històries contades arreu del nostre país.

Núria Sendra, d’Edicions del Bullent, i Pep Almenar, Alcalde de Picanya, com a representants de les dues entitats que fan possible aquests premis, recordaren la importància d’iniciatives com aquesta per fer contribuir a la consolidació de la literatura juvenil en valencià. I, és clar, vam conèixer quina és la novel·la guanyadora d’enguany: Unes veus a l’altra part del mur, de Vicent Enric Belda, que s’endinsa en el gènere del terror. Enguany cal celebrar també que Edicions del Bullent, per acord del jurat, publicarà la novel·la finalista, titulada Ventalls de Paper, de l’escriptora Lliris Picó. Si voleu saber-ne més piqueu en el següent enllaç: http://bullent.blogspot.com/2019/01/vicent-enric-belda-guanya-el-38e-premi.html?m=1

Vicent Soler, Conseller d’Hisenda i Model Econòmic, i Vicent Marzà, Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, van fer el reconeixement a la tasca feta per la nostra escola, per Edicions del Bullent i per l’Ajuntament de Picanya. Tres projectes diferents amb responsabilitats i objectius propis, i tots necessaris per fer país i fer-lo en valencià.