96 159 05 94 — correuclickedu

1 d’octubre

1 d’octubre
02/10/2017 Sandra Cuevas

Sens dubte, el silenci no pot ser la resposta davant del que passà ahir a Catalunya. Per això, des de l’escola, hem volgut fer aquest escrit en què deixem ben clar que la resposta no és la violència. Com a escola que eduquem en els valors del respecte a la diferència, del dret a l’expressió d’idees pròpies, que hem de tractar el conflicte de manera assenyada i que no hem d’utilitzar la força i el recurs del poder per imposar la nostra, hem de dir que no estem d’acord amb la resposta que les forces de seguretat de l’Estat han donat al llarg de tot el diumenge de l’1 d’octubre. La desproporció és indignant. Els mitjans de comunicació d’arreu del món se’n fan ressò, i personalitats i líders internacionals estan escandalitzats per la violència policial durant l’1-O, i hi reclamen el diàleg.

Tots els que formem el projecte Escola Gavina -pares, alumnes, mestres, administració, manteniment, cuina- tenim maneres de pensar diferents. Ara bé, al marge de les nostres idees polítiques, defenem una idea comuna: el nostre model educatiu no accepta la desproporció i la violència com el llenguatge mitjançant el qual tractem el conflicte. I aquesta idea, com a educadors, l’hem d’expressar alt, clar i respectuosament.

Lluny de fer arengues ni adoctrinaments polítics, afirmem que la veritat, el bé i la justícia són l’essència de l’autèntica democràcia.