Presentació del web Cinema Processual

Posted on desembre 9, 2016 
Filed Under cinema

cinema-processual

Hui divendres 9 de desembre, a les 19.00h, a la Fundació La Posta, es presenta el web de Cinema Processual. Miguel Ángel Baixauli presentarà aquest projecte, lloc de publicació de textos teòrics i fragments fílmics, en el qual presenta també el seu últim film en procés, Veure no és parlar (2016). L’acte comptarà amb l’assistència de Miguel Morey, Carmen Pardo, Vicente Ponce i María José Martínez de Pisón.

Tal i com explica el mateix Baixauli a partir de la premisa de Gilles Deleuze per la qual La imatge no és un objecte, sinó un procés, el cinema processual es produeix en l’articulació, la composició i el muntatge dels processos fílmics amb altres processos socials i de coneixement. Com a dispositiu de recerca sobre els propis processos fílmics i sobre les possibilitats i transformacions del medi, el cinema processual és un cinema-assaig. Aquesta reflexió del medi sobre si s’articula, però, amb altres processos d’investigació en camps heterogenis; però no ho fa utilitzant el cinematògraf com una eina externa a aquests camps diversos (amb un paper d’il·lustració o representació audiovisual que opera des de l’exterior dels mateixos) sinó que s’articula amb ells des de l’interior d’aquests altres processos d’investigació, component directament amb les seues formes i procediments en tant que dispositiu incorporat d’escriptura, de pensament i d’expressió.

Comentaris

Leave a Reply