Sambori-Mice: Els indis

Posted on febrer 1, 2016 
Filed Under cinema, educació, Sambori · Mice

sambroi_mice_16

Els indis

Aquest curtmetratge n’és el resultat del projecte que vam treballar el curs passat a la classe de 4 anys. D’una manera espontània va sorgir el tema dels indis. Era una inquietud que teníem, volíem saber on vivien, com es vestien, què menjaven, quins costums tenien, com es comunicaven, quines tasques feien… Començàrem a recollir informació, portant a l’aula tot tipus de material (pipa de la pau, totem, fotografies, llibres, tipis, «atrapasueños», difresses…). A partir de les idees prèvies que teníem sobre els indis començarem a treballar. Ambientàrem l’aula i el passadís, creàrem la nostra tribu, els noms pròpis de cada indi i índia, i fins i tot ens vestírem i ballarem com ells.

els_indis_01

Aquestes experiències tan enriquidores vàrem decidir que quedaren reflectides per a que totes les famílies foren partíceps de la il.lusió que aquest tema va generar en tots nosaltres. Enregistrant imatges i vídeos amb un mòbil. Vam pensar que el fet de traslladar tot el treball en un document audiovisual era molt interessant per al nostre alumnat, ja que ens trobem davant d’una generació que que ha nascut en l’era de les comunicacions digitals i la informació, i és molt important per a nosaltres començar una alfabetització audiovisual dirigida per a que puguen llegir i expressar-se a través d’aquest llenguatge amb més facilitat. A més a més, vam compartir amb totes les famílies el documental per mitjà d’un DVD (realitzat per una mare), per a que ho pogueren gaudir indistintament de la seua situació socioeconòmica (aquelles que no tenen accés a internet).

els_indis_02

Ha sigut tot un repte per a nosaltres el plasmar tot un treball d’aula en un document audiovisual. I aquest curtmetratge ha sigut el resultat de dos mesos d’intens treball a l’aula. Des d’ací donar les gràcies a tots els pares i mares que han col.laborat per a que tot açò haja sigut possible. Gràcies!!!

Gloria Rosa Reig · Mestra de 5 anys
CEIP Severí Torres | Castelló de la Ribera

Comentaris

One Response to “Sambori-Mice: Els indis”

  1. Laura on febrer 3rd, 2016 9:15 am

    Enhorabona a aquestes iniciatives d’iniciar els més menuts al fascinant món audiovisual!

Leave a Reply